rundsbrochette met paprika-tomatenroomsaus
tomatensap kippenbouillon maïzena culinaire room peterselie olijfolie bulgur

rundsbrochette met paprika-tomatenroomsaus

Koop de rundsbrochettes bij je favoriete beenhouwer, zoals wij deden bij Hilde en Bert in Middelkerke. Dit recept is een afgeleide van een klassieker uit Oost-Europa: de paprika csirke (paprikakip), maar dan wel zonder kip, maar met rundsbrochettes. Belangrijk detail: hier geen passata, maar échte tomaten door de klassieke passe-vite gedraaid. Er is niets mis met passata uit een blikje, maar ‘the real thing’ is toch nét iets interessanter in dit gerechtje.
de              passie Creatief Koken kookvurige
Snijd de kroontjes af van de snoeppaprikaatjes. Verwijder voorzichtig de zaadlijsten, zonder de paprika’s te beschadigen. Schil ze met een dunschiller. Snijd een paar zoete gele uien in halvemaantjes. Snijd een halve bol gepelde knoflookteentjes in fijne schijfjes. Neem een wokpan en laat een paar scheuten olijfolie op temperatuur komen. Fruit eerst de uien een minuutje en voeg dan de snoeppaprikaatjes en het gesneden knoflook toe. Laat een paar minuutjes bakken. Zet het deksel op de wokpan, verminder het vuur en laat een kwartiertje sudderen. Voeg het verse tomatensap toe en een verbrokkeld blokje kippenbouillon. Laat even inkoken en voeg dan een busje culinaire room toe. Breng op smaak met peper, zout en zacht paprikapoeder. Bind indien gewenst met zetmeel opgelost in water. Bak de kerstomaatjes, in een hete pan in een beetje olijfolie tot ze bijna openbarsten. Stoom de bulgur gaar in een stoompan of stoomoven. Bak de brochettes in een gewone pan op hoog vuur in bruisende boter. Laat ze afgedekt een tiental minuutjes rusten. Op het bord: een brochette, een royale schep bulgur, een even royale schep van de paprikasaus, gemengd met de gebakken kerstomaatjes. Werk af met plukjes peterselie. Een feest!
print
rundsbrochettes snoeppaprika’s kerstomaatjes knoflook uien paprikapoeder

rundsbrochette

met paprika-

tomatenroomsaus

tomatensap kippenbouillon maïzena culinaire room peterselie olijfolie bulgur
Koop de rundsbrochettes bij je favoriete beenhouwer, zoals wij deden bij Hilde en Bert in Middelkerke. Dit recept is een afgeleide van een klassieker uit Oost- Europa: de paprika csirke (paprikakip), maar dan wel zonder kip, maar met rundsbrochettes. Belangrijk detail: hier geen passata, maar échte tomaten door de klassieke passe-vite gedraaid. Er is niets mis met passata uit een blikje, maar ‘the real thing’ is toch nét iets interessanter in dit gerechtje.
rundsbrochette met paprika-tomatenroomsaus
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten:
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 paprika's
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
Snijd de kroontjes af van de snoeppaprikaatjes. Verwijder voorzichtig de zaadlijsten, zonder de paprika’s te beschadigen. Schil ze met een dunschiller. Snijd een paar zoete gele uien in halvemaantjes. Snijd een halve bol gepelde knoflookteentjes in fijne schijfjes. Neem een wokpan en laat een paar scheuten olijfolie op temperatuur komen. Fruit eerst de uien een minuutje en voeg dan de snoeppaprikaatjes en het gesneden knoflook toe. Laat een paar minuutjes bakken. Zet het deksel op de wokpan, verminder het vuur en laat een kwartiertje sudderen. Voeg het verse tomatensap toe en een verbrokkeld blokje kippenbouillon. Laat even inkoken en voeg dan een busje culinaire room toe. Breng op smaak met peper, zout en zacht paprikapoeder. Bind indien gewenst met zetmeel opgelost in water. Bak de kerstomaatjes, in een hete pan in een beetje olijfolie tot ze bijna openbarsten. Stoom de bulgur gaar in een stoompan of stoomoven. Bak de brochettes in een gewone pan op hoog vuur in bruisende boter. Laat ze afgedekt een tiental minuutjes rusten. Op het bord: een brochette, een royale schep bulgur, een even royale schep van de paprikasaus, gemengd met de gebakken kerstomaatjes. Werk af met plukjes peterselie. Een feest!
print recept print print print recept recept de              passie Creatief Koken kookvurige
rundsbrochettes snoeppaprika’s kerstomaatjes knoflook uien paprikapoeder