tomatensap
kippenbouillon
maïzena
culinaire room
peterselie
olijfolie
bulgur
rundsbrochette met paprika-tomatenroomsaus
ingrediënten - info
rundsbrochettes
snoeppaprika’s
kerstomaatjes
knoflook
uien
paprikapoeder
Koop de rundsbrochettes bij je favoriete beenhouwer,
zoals wij deden bij Hilde en Bert in Middelkerke. Dit recept
is een afgeleide van een klassieker uit Oost-Europa: de
paprika csirke (paprikakip), maar dan wel zonder kip,
maar met rundsbrochettes. Belangrijk detail: hier geen
passata, maar échte tomaten door de klassieke passe-vite
gedraaid. Er is niets mis met passata uit een blikje, maar
‘the real thing’ is toch nét iets interessanter in dit
gerechtje.
Snijd de kroontjes af van de snoeppaprikaatjes. Verwijder
voorzichtig de zaadlijsten, zonder de paprika’s te beschadigen.
Schil ze met een dunschiller. Snijd een paar zoete gele uien in
halvemaantjes. Snijd een halve bol gepelde knoflookteentjes in
fijne schijfjes.
Neem een wokpan en laat een paar scheuten olijfolie op
temperatuur komen. Fruit eerst de uien een minuutje en voeg
dan de snoeppaprikaatjes en het gesneden knoflook toe. Laat
een paar minuutjes bakken. Zet het deksel op de wokpan,
verminder het vuur en laat een kwartiertje sudderen.
Voeg het verse tomatensap toe en een verbrokkeld blokje
kippenbouillon. Laat even inkoken en voeg dan een busje
culinaire room toe. Breng op smaak met peper, zout en zacht
paprikapoeder. Bind indien gewenst met zetmeel opgelost in
water.
Bak de kerstomaatjes, in een hete pan in een beetje olijfolie tot
ze bijna openbarsten. Stoom de bulgur gaar in een stoompan of
stoomoven. Bak de brochettes in een gewone pan op hoog vuur
in bruisende boter. Laat ze afgedekt een tiental minuutjes
rusten.
Op het bord: een brochette, een royale schep bulgur, een even
royale schep van de paprikasaus, gemengd met de gebakken
kerstomaatjes. Werk af met plukjes peterselie. Een feest!
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.