rundsbrochette 
  met paprika-
  tomatenroomsaus
 
 
 
  tomatensap
  kippenbouillon
  maïzena
  culinaire room
  peterselie
  olijfolie
  bulgur
  
 
  Koop de rundsbrochettes bij je favoriete 
  beenhouwer, zoals wij deden bij Hilde en 
  Bert in Middelkerke. Dit recept is een 
  afgeleide van een klassieker uit Oost-
  Europa: de paprika csirke (paprikakip), 
  maar dan wel zonder kip, maar met 
  rundsbrochettes. Belangrijk detail: hier 
  geen passata, maar échte tomaten door de 
  klassieke passe-vite gedraaid. Er is niets 
  mis met passata uit een blikje, maar ‘the 
  real thing’ is toch nét iets interessanter in 
  dit gerechtje.
  
 
  
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
  Hoeveelheden
  van
  ingrediënten
  worden 
  slechts
  vermeld
  als
  het
  écht
  nodig
  is.
  
  Zelf 
  de
  juiste
  keuzes
  maken
  bij
  de
  uitvoering 
  van
  een
  recept,
  met
  jouw
  passie
  voor
  het 
  kookvuur, dat is 
  creatief koken
  !
 
 
 
 
 
 
 
  kruimelpad:
 
 
 
 
 
  meer recepten met vlees:
 
 
 
  Snijd de kroontjes af van de snoeppaprikaatjes. 
  Verwijder voorzichtig de zaadlijsten, zonder de 
  paprika’s te beschadigen. Schil ze met een 
  dunschiller. Snijd een paar zoete gele uien in 
  halvemaantjes. Snijd een halve bol gepelde 
  knoflookteentjes in fijne schijfjes.
  Neem een wokpan en laat een paar scheuten 
  olijfolie op temperatuur komen. Fruit eerst de 
  uien een minuutje en voeg dan de 
  snoeppaprikaatjes en het gesneden knoflook 
  toe. Laat een paar minuutjes bakken. Zet het 
  deksel op de wokpan, verminder het vuur en 
  laat een kwartiertje sudderen.
  Voeg het verse tomatensap toe en een 
  verbrokkeld blokje kippenbouillon. Laat even 
  inkoken en voeg dan een busje culinaire room 
  toe. Breng op smaak met peper, zout en zacht 
  paprikapoeder. Bind indien gewenst met 
  zetmeel opgelost in water.
  Bak de kerstomaatjes, in een hete pan in een 
  beetje olijfolie tot ze bijna openbarsten. Stoom 
  de bulgur gaar in een stoompan of stoomoven. 
  Bak de brochettes in een gewone pan op hoog 
  vuur in bruisende boter. Laat ze afgedekt een 
  tiental minuutjes rusten.
  Op het bord: een brochette, een royale schep 
  bulgur, een even royale schep van de 
  paprikasaus, gemengd met de gebakken 
  kerstomaatjes. Werk af met plukjes peterselie. 
  Een feest!
  
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
 
 
 
  rundsbrochettes
  snoeppaprika’s
  kerstomaatjes
  knoflook
  uien
  paprikapoeder