appelchutney
kristalsuiker
kaneelstokje
takjes tijm
verse gember
appelazijn
Snijd een paar geschilde zoete appeltjes in
blokjes. Snipper een gele ui. Schil een stukje
verse gember en snijd het in schijfjes.
Neem een kookpotje en doe er de appelblokjes
in, samen met de ui, rozijnen, een kommetje
suiker, een kaneelstokje, takjes tijm, schijfjes
gember, een glas appelazijn.
Breng aan de kook, verminder het vuur en laat
in ongeveer 45 minuten inkoken tot een stevige
moes, onder regelmatig roeren. Verwijder de
tijmtakjes en het kaneelstokje.
Klaar om te gebruiken. Bewaren kan, in
afgesloten potjes.
appelen
gele ui
rozijnen
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad: