kruidnagel
jeneverbessen
laurier
tomaten uit blik
tomatenconcentraat
rundsstoofvlees
vloeiende bloem
fruitige rode wijn
vleesextract
ongezouten spek
witte champignons
olijfolie
ingrediënten - info
uien
wortelen
knoflook
peterseliewortel
boter
oregano
tijm
rozemarijn
paprikapoeder
peper en zout
Kuis de groenten en snijd de uien, wortelen, knoflookteentjes
en peterseliewortel in zeer fijne brunoise. Stoof de groenten in
een klontje boter. Kruid met oregano, tijm, rozemarijn, zacht
paprikapoeder, peper en zout. Doe er een paar kruidnagels,
geplette jeneverbessen en een blaadje laurier bij. Voeg
tomatenblokjes uit blik en een potje tomatenconcentraat toe.
Meng goed en giet de bereiding in een kasserol.
Bestuif het stoofvlees met vloeiende bloem en bak het rondom
bruin in een klontje boter. Doe het vlees bij de groenten en
overgiet met fruitige rode wijn tot het ondergedompeld is. Doe
er een paar scheutjes vleesextract bij (type OXO) of
worcestersaus.
stoofvlees van rund met rode wijn
Zet de pot op laag vuur en laat twee uur sudderen. Controleer
dan of het vlees correct gegaard is.
Snijd het ongezouten spek in centimeter brede stukjes. Bak ze
krokant in een scheutje olijfolie. Giet het vet weg en bewaar.
Bak in dezelfde pan op schijfjes gesneden champignons tot
alle vocht verdwenen is.
Meng net voor het opdienen het stoofvlees met het krokante
spek en de champignons. Dien op met frietjes en mayonaise.
In de Magimix: Expert modus - 2 uur - 1A - 100°C
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.