stoofvlees van rund
met rode wijn
kruidnagel
jeneverbessen
laurier
tomaten uit blik
tomatenconcentraat
rundsstoofvlees
vloeiende bloem
fruitige rode wijn
vleesextract
ongezouten spek
witte champignons
olijfolie
Kuis de groenten en snijd de uien, wortelen,
knoflookteentjes en peterseliewortel in zeer fijne
brunoise. Stoof de groenten in een klontje boter.
Kruid met oregano, tijm, rozemarijn, zacht
paprikapoeder, peper en zout. Doe er een paar
kruidnagels, geplette jeneverbessen en een
blaadje laurier bij. Voeg tomatenblokjes uit blik
en een potje tomatenconcentraat toe. Meng
goed en giet de bereiding in een kasserol.
Bestuif het stoofvlees met vloeiende bloem en
bak het rondom bruin in een klontje boter. Doe
het vlees bij de groenten en overgiet met
fruitige rode wijn tot het ondergedompeld is.
Doe er een paar scheutjes vleesextract bij (type
OXO) of worcestersaus.
Zet de pot op laag vuur en laat twee uur
sudderen. Controleer dan of het vlees correct
gegaard is.
Snijd het ongezouten spek in centimeter brede
stukjes. Bak ze krokant in een scheutje olijfolie.
Giet het vet weg en bewaar. Bak in dezelfde
pan op schijfjes gesneden champignons tot alle
vocht verdwenen is.
Meng net voor het opdienen het stoofvlees met
het krokante spek en de champignons. Dien op
met frietjes en mayonaise.
In de Magimix: Expert modus - 2 uur - 1A -
100°C
uien
wortelen
knoflook
peterseliewortel
boter
oregano
tijm
rozemarijn
paprikapoeder
peper en zout
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
bijpassend gerecht: