salade met gegrilde peertjes en gorgonzola
peper uit de molen geschaafde amandelen parmaham blauwe bessen brood perensiroop balsamicocrème parmezaanse kaas rode balsamico gemengde salade
Snijd de ongeschilde maar grondig gewassen stoofpeertjes in schijven van een centimeter dik. Laat het klokhuis voorlopig zitten. Borstel de schijfjes peer oppervlakkig in met een mengsel van olijfolie, honing en kaneelpoeder. Leg ze dan in een hete grillpan en grill ze tot een mooi grillpatroon zichtbaar is. Keer om en herhaal. Houd de peertjes warm in een oven op 85°C. Meng gorgonzola, honing, mosterd, olijfolie en witte balsamico. Kruid met verse tijm en rozemarijn en peper uit de molen. Zet er de staafmixer in en meng tot een homogene pasta. Zet koel weg in de frigo. Rooster geschaafde amandelen. Maak roosjes van de parmaham, die je vooraf ontvet hebt. Was een handvol blauwe bessen. Maak toast van een paar sneden oud brood. Maak een sausje van perensiroop met rode balsamicocrème. Leg de gegrilde peerschijven op de borden. Steek met een kleine ring het klokhuis uit de schijfjes peer. Steek met dezelfde ring schijfjes uit het toostbrood en leg die in de plaats van het verwijderde klokhuis. Neem een iets grotere ring en haal halve rondjes weg uit de zijkant van de schijfjes peer. Steek even grote ronde schijfjes uit de toast en leg die in de plaats.

salade met gegrilde peertjes en gorgonzola

Beleg de peerschijven met een eetlepel gorgonzolapasta. Decoreer met geroosterde geschaafde amandelen, geschaafde parmezaanse kaas, roosjes parmaham, enkele blauwe bessen en een lepel perensaus naast elke schijf. Maak een vinaigrette van honing, rode balsamico en olijfolie. Giet die in individuele sauspannetjes. Dien die op met een gemengde salade en uiteraard met het bordje met peren. Laat de parmaham achterwege voor een vegetarische variant.
stoofpeertjes olijfolie honing kaneelpoeder gorgonzola mosterd witte balsamico tijm rozemarijn
de              passie Creatief Koken kookvurige
print

salade met

gegrilde peertjes

en gorgonzola

peper uit de molen geschaafde amandelen parmaham blauwe bessen brood perensiroop balsamicocrème parmezaanse kaas rode balsamico gemengde salade
Snijd de ongeschilde maar grondig gewassen stoofpeertjes in schijven van een centimeter dik. Laat het klokhuis voorlopig zitten. Borstel de schijfjes peer oppervlakkig in met een mengsel van olijfolie, honing en kaneelpoeder. Leg ze dan in een hete grillpan en grill ze tot een mooi grillpatroon zichtbaar is. Keer om en herhaal. Houd de peertjes warm in een oven op 85°C. Meng gorgonzola, honing, mosterd, olijfolie en witte balsamico. Kruid met verse tijm en rozemarijn en peper uit de molen. Zet er de staafmixer in en meng tot een homogene pasta. Zet koel weg in de frigo. Rooster geschaafde amandelen. Maak roosjes van de parmaham, die je vooraf ontvet hebt. Was een handvol blauwe bessen. Maak toast van een paar sneden oud brood. Maak een sausje van perensiroop met rode balsamicocrème. Leg de gegrilde peerschijven op de borden. Steek met een kleine ring het klokhuis uit de schijfjes peer. Steek met dezelfde ring schijfjes uit het toostbrood en leg die in de plaats van het verwijderde klokhuis. Neem een iets grotere ring en haal halve rondjes weg uit de zijkant van de schijfjes peer. Steek even grote ronde schijfjes uit de toast en leg die in de plaats.
Beleg de peerschijven met een eetlepel gorgonzolapasta. Decoreer met geroosterde geschaafde amandelen, geschaafde parmezaanse kaas, roosjes parmaham, enkele blauwe bessen en een lepel perensaus naast elke schijf. Maak een vinaigrette van honing, rode balsamico en olijfolie. Giet die in individuele sauspannetjes. Dien die op met een gemengde salade en uiteraard met het bordje met peren. Laat de parmaham achterwege voor een vegetarische variant.
stoofpeertjes olijfolie honing kaneelpoeder gorgonzola mosterd witte balsamico tijm rozemarijn
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten print recept print print print recept recept blauwe bessen  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 peren
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
de              passie Creatief Koken kookvurige