salade met
gegrilde peertjes
en gorgonzola
peper uit de molen
geschaafde
amandelen
parmaham
blauwe bessen
brood
perensiroop
balsamicocrème
parmezaanse kaas
rode balsamico
gemengde salade
Snijd de ongeschilde maar grondig gewassen
stoofpeertjes in schijven van een centimeter dik.
Laat het klokhuis voorlopig zitten. Borstel de
schijfjes peer oppervlakkig in met een mengsel
van olijfolie, honing en kaneelpoeder. Leg ze
dan in een hete grillpan en grill ze tot een mooi
grillpatroon zichtbaar is. Keer om en herhaal.
Houd de peertjes warm in een oven op 85°C.
Meng gorgonzola, honing, mosterd, olijfolie en
witte balsamico. Kruid met verse tijm en
rozemarijn en peper uit de molen. Zet er de
staafmixer in en meng tot een homogene pasta.
Zet koel weg in de frigo.
Rooster geschaafde amandelen. Maak roosjes
van de parmaham, die je vooraf ontvet hebt.
Was een handvol blauwe bessen. Maak toast
van een paar sneden oud brood. Maak een
sausje van perensiroop met rode
balsamicocrème.
Leg de gegrilde peerschijven op de borden.
Steek met een kleine ring het klokhuis uit de
schijfjes peer. Steek met dezelfde ring schijfjes
uit het toostbrood en leg die in de plaats van het
verwijderde klokhuis. Neem een iets grotere
ring en haal halve rondjes weg uit de zijkant van
de schijfjes peer. Steek even grote ronde
schijfjes uit de toast en leg die in de plaats.
Beleg de peerschijven met een eetlepel
gorgonzolapasta. Decoreer met geroosterde
geschaafde amandelen, geschaafde
parmezaanse kaas, roosjes parmaham, enkele
blauwe bessen en een lepel perensaus naast
elke schijf.
Maak een vinaigrette van honing, rode
balsamico en olijfolie. Giet die in individuele
sauspannetjes. Dien die op met een gemengde
salade en uiteraard met het bordje met peren.
Laat de parmaham achterwege voor een
vegetarische variant.
stoofpeertjes
olijfolie
honing
kaneelpoeder
gorgonzola
mosterd
witte balsamico
tijm
rozemarijn
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vlees: