Mandje van Parmezaanse kaas. Bedek de
bodem van een pannetje met geraspte
Parmezaan. Zet dit op een zacht vuurtje en
wacht tot het kleurt. Schep het koekje uit het
pannetje en leg het over een koffiekopje of
een andere vorm. Wacht tot het afgekoeld is
voor gebruik.
.
hamburger
voor fijnproevers
Je Parmezaanmandje is nu klaar. Vul dit met
een gemengde salade, gebakken avocado,
schijfjes hardgekookt ei, krokant gebakken
baconreepjes, veelkleurige kerstomaatjes en
ringetjes rauwe rode ui. Werk af met
bladpeterselie en eventueel een aardbeitje en
schijfjes gele kiwi.
Dit is een hamburger waar heel veel werk
aan is. Reken gerust op een tweetal uurtjes
keukenleute. Het resultaat maakt het de
moeite waard. Dit is gegarandeerd een
topper aan tafel. Je kan als creatieve
hobbykok eindeloos variëren op het thema
en dat maakt het nog leuker om eraan te
beginnen.
peper & zout
dragon
bieslook
rundergehakt
aubergine
gedroogde peterselie
knoflookpoeder
olijfolie
oude rode balsamico
komkommer
vloeiende bloem
plakjes Oud Brugge
plakjes geitenkaas
sesamzaadjes
grisonvlees
coeur de boeuf
De dressing in het zwarte potje, is een
mengeling van Griekse yoghurt, tomatenpuree,
een paar lepels sap uit een bokaaltje
opgelegde augurken, een scheut witte
balsamico, peper uit de molen en rotszout uit
de molen. Dit werd gemengd met verse
gesnipperde dragon en bieslook.
Groentefrietjes. Hier wordt gekozen voor
staafjes rauwe wortel. Je kan ze ook bakken in
de airfryer, vervangen door pastinaak of zoete
aardappel. Of vervangen door gewone
aardappelfrietjes.
De burgers. Maak zeer platte hamburgers van
zuiver rundsgehakt gekruid met peper ren zout.
Bak ze aan beide zijden tot er kleurloos vocht
uitvloeit als je erin prikt met een spiesje.
Verder heb je nodig: schijven aubergine,
gekruid met gedroogde peterselie en
knoflookpoeder, bruin gebakken in olijfolie en
op het einde bestoven met oude balsamico.
Uien, gebakken tot ze karamelliseren.
Komkommer, bestoven met vloeiende bloem
gemengd met peper en krokant gebakken.
Opgelegde augurken in julienne gesneden.
Sneetjes Oud Brugge en plakjes geitenkaas.
Rooster ook wat sesamzaadjes en snipper een
paar plukjes peterselie. Hier geen spek, maar
mager grisonvlees, dat je net zoals ontbijtspek
krokant bakt in een pan.
De opbouw: in het bakje een bodem
gekarameliseerde ui, dan van links naar rechts,
aubergine, Oud Brugge, krokante grison, een
hamburger, een schijf coeur de boeuf tomaat.
In het midden de gebakken komkommer
gemengd met de opgewarmde julienne van
augurk. Dan in omgekeerde volgorde dezelfde
ingrediënten schikken.
Zet dit potje in een warme oven op 85°C tot de
kaas smelt. Uit de oven afwerken met een paar
lepels dressing, de geroosterde sesamzaadjes
en gehakte peterselie.
parmezaan
gemengde salade
avocado
eieren
bacon
kerstomaatjes
rode ui
bladpeterselie
aardbeien
gele kiwi
Griekse yoghurt
tomatenpuree
ingemaakte augurken
witte balsamico
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vlees: