ingrediënten - info
Parmezaan
gemengde salade
avocado
eieren
bacon
kerstomaatjes
rode ui
bladpeterselie
aardbeien
gele kiwi
Griekse yoghurt
tomatenpuree
ingemaakte augurken
witte balsamico
Mandje van Parmezaanse kaas. Bedek de bodem van een
pannetje met geraspte Parmezaan. Zet dit op een zacht
vuurtje en wacht tot het kleurt. Schep het koekje uit het
pannetje en leg het over een koffiekopje of een andere vorm.
Wacht tot het afgekoeld is voor gebruik.
.
peper & zout
dragon
bieslook
rundergehakt
aubergine
gedroogde peterselie
knoflookpoeder
olijfolie
oude rode balsamico
komkommer
vloeiende bloem
plakjes Oud Brugge
plakjes geitenkaas
sesamzaadjes
grisonvlees
coeur de boeuf
hamburger voor fijnproevers
Je Parmezaanmandje is nu klaar. Vul dit met een gemengde
salade, gebakken avocado, schijfjes hardgekookt ei, krokant
gebakken baconreepjes, veelkleurige kerstomaatjes en
ringetjes rauwe rode ui. Werk af met bladpeterselie en
eventueel een aardbeitje en schijfjes gele kiwi.
De dressing in het zwarte potje, is een mengeling van
Griekse yoghurt, tomatenpuree, een paar lepels sap uit een
bokaaltje opgelegde augurken, een scheut witte balsamico,
peper uit de molen en rotszout uit de molen. Dit werd
gemengd met verse gesnipperde dragon en bieslook.
Groentefrietjes. Hier wordt gekozen voor staafjes rauwe
wortel. Je kan ze ook bakken in de airfryer, vervangen door
pastinaak of zoete aardappel. Of vervangen door gewone
aardappelfrietjes.
De burgers. Maak zeer platte hamburgers van zuiver
rundsgehakt gekruid met peper ren zout. Bak ze aan beide
zijden tot er kleurloos vocht uitvloeit als je erin prikt met een
spiesje.
Verder heb je nodig: schijven aubergine, gekruid met
gedroogde peterselie en knoflookpoeder, bruin gebakken in
olijfolie en op het einde bestoven met oude balsamico. Uien,
gebakken tot ze karamelliseren. Komkommer, bestoven met
vloeiende bloem gemengd met peper en krokant gebakken.
Opgelegde augurken in julienne gesneden. Sneetjes Oud
Brugge en plakjes geitenkaas. Rooster ook wat
sesamzaadjes en snipper een paar plukjes peterselie. Hier
geen spek, maar mager grisonvlees, dat je net zoals
ontbijtspek krokant bakt in een pan.
De opbouw: in het bakje een bodem gekarameliseerde ui,
dan van links naar rechts, aubergine, Oud Brugge, krokante
grison, een hamburger, een schijf coeur de boeuf tomaat. In
het midden de gebakken komkommer gemengd met de
opgewarmde julienne van augurk. Dan in omgekeerde
volgorde dezelfde ingrediënten schikken.
Zet dit potje in een warme oven op 85°C tot de kaas smelt.
Uit de oven afwerken met een paar lepels dressing, de
geroosterde sesamzaadjes en gehakte peterselie.
Dit is een hamburger waar heel veel werk aan is. Reken
gerust op een tweetal uurtjes keukenleute. Het resultaat
maakt het de moeite waard. Dit is gegarandeerd een
topper aan tafel. Je kan als creatieve hobbykok eindeloos
variëren op het thema en dat maakt het nog leuker om
eraan te beginnen.