Bak gesnipperde ui glazig met gekneusde
knoflookteentjes in olijfolie en houd dit warm.
Bak flinterdun gesneden pancetta krokant in
dezelfde pan. Houd warm samen met de ui en
knoflook.
tomaten
bladpeterselie
bieslook
pijpajuintjes
eieren
omelet ‘o sole mio’
Ontvel tomaten, haal ze leeg en snijd het
vruchtvlees in dobbelsteentjes. Hak verse
bladpeterselie, bieslook en pijpajuintjes.
Giet een paar geklutste eieren in de pan,
besproeid met olijfolie en laat ze rustig
stollen. Als dat begint, maak dan het midden
van de pan vrij.
Dresseer eerst de warme bereiding over de
stollende omelet. Dan de koude. Breek een
ei in een kommetje en giet het in het gat in
het midden van de omelet. Kruid alles met
peper en zout.
Beoordeel wanneer het spiegelei voldoende
gegaard is en laat dan de omelet voorzichtig
op een plat voorverwarmd bord glijden.
ui
knoflook
pancetta
olijfolie
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
meer recepten met vlees: