Stoom de groene asperges gaar. Snijd er de toppen af en zet warm weg. Pureer de stelen van de groene asperges met wat geraspte Parmesan, een scheutje witte wijn, een beetje witte balsamico en een flinke scheut room. Kruid met peper en zout. Stoom de witte asperges halfgaar. Bak ze af in een pan in wat boter tot ze kleuren. Laat ze even afkoelen.
citroen witte asperges boter pancetta gekookte ham eieren peterselie azijn
Bak pancetta krokant, dep droog met keukenpapier en verkruimel. Kruid de gebakken asperges met peper en zout en wikkel ze per twee in een sneetje gekookte ham. Leg ze in een ingevette ovenschotel en schaaf Parmesan over de ham. Bestrooi met wat verkruimelde pancetta. Zet de schotel een tiental minuutjes in een oven voorverwarmd op 185°C en dan nog een paar minuutjes onder de grill. Pocheer de eitjes 5 minuten in niet kokend water gemengd met azijn. Hak peterselie. Maak een hollandaisesaus. Op het bord: een tweetal aspergerolletjes, een schep puree van groene asperges met daarop een gepocheerd eitje. Werk af met een paar lepels hollandaise, gehakte peterselie, de topjes van de groene asperges en een schijfje citroen.

aspergespuree met gegratineerde asperges

aspergespuree gegratineerde asperges
groene asperges parmezaan witte wijn witte balsamico room peper & zout
de              passie Creatief Koken kookvurige
print
Stoom de groene asperges gaar. Snijd er de toppen af en zet warm weg. Pureer de stelen van de groene asperges met wat geraspte Parmesan, een scheutje witte wijn, een beetje witte balsamico en een flinke scheut room. Kruid met peper en zout. Stoom de witte asperges halfgaar. Bak ze af in een pan in wat boter tot ze kleuren. Laat ze even afkoelen.
Bak pancetta krokant, dep droog met keukenpapier en verkruimel. Kruid de gebakken asperges met peper en zout en wikkel ze per twee in een sneetje gekookte ham. Leg ze in een ingevette ovenschotel en schaaf Parmesan over de ham. Bestrooi met wat verkruimelde pancetta. Zet de schotel een tiental minuutjes in een oven voorverwarmd op 185°C en dan nog een paar minuutjes onder de grill. Pocheer de eitjes 5 minuten in niet kokend water gemengd met azijn. Hak peterselie. Maak een hollandaisesaus. Op het bord: een tweetal aspergerolletjes, een schep puree van groene asperges met daarop een gepocheerd eitje. Werk af met een paar lepels hollandaise, gehakte peterselie, de topjes van de groene asperges en een schijfje citroen.

aspergepuree met

gegratineerde

asperges

citroen witte asperges boter pancetta gekookte ham eieren peterselie azijn
groene asperges parmezaan witte wijn witte balsamico room peper & zout
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 asperges
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
de              passie Creatief Koken kookvurige