Stoom de groene asperges gaar. Snijd er de
toppen af en zet warm weg. Pureer de stelen
van de groene asperges met wat geraspte
Parmesan, een scheutje witte wijn, een beetje
witte balsamico en een flinke scheut room.
Kruid met peper en zout.
Stoom de witte asperges halfgaar. Bak ze af in
een pan in wat boter tot ze kleuren. Laat ze
even afkoelen.
Bak pancetta krokant, dep droog met
keukenpapier en verkruimel.
Kruid de gebakken asperges met peper en
zout en wikkel ze per twee in een sneetje
gekookte ham. Leg ze in een ingevette
ovenschotel en schaaf Parmesan over de
ham. Bestrooi met wat verkruimelde
pancetta. Zet de schotel een tiental minuutjes
in een oven voorverwarmd op 185°C en dan
nog een paar minuutjes onder de grill.
Pocheer de eitjes 5 minuten in niet kokend
water gemengd met azijn. Hak peterselie.
Maak een hollandaisesaus.
Op het bord: een tweetal aspergerolletjes,
een schep puree van groene asperges met
daarop een gepocheerd eitje. Werk af met
een paar lepels hollandaise, gehakte
peterselie, de topjes van de groene asperges
en een schijfje citroen.
aspergepuree met
gegratineerde
asperges
citroen
witte asperges
boter
pancetta
gekookte ham
eieren
peterselie
azijn
groene asperges
parmezaan
witte wijn
witte balsamico
room
peper & zout
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vlees: