tijm
peper & zout
graantjesmosterd
witte balsamico
Griekse yoghurt
ketchup
sneetjes Oud Brugge
wortel
witte kool
knolselder
appel
rode ui
sinaasappelsap
sesamzaadjes
rucola
ingemaakte augurkjes
ingemaakte zilveruitjes
pastinaak
mayonaise
ingrediënten - info
broccoli
amandelmeel
Parmezaan
vloeiende bloem
eieren
uien
olijfolie
tomaten
gedroogde peterselie
uipoeder
marlolein
pancetta
kippengehakt
komijnpoeder
piment d’Espelette
knoflook
koriander
oregano
kipburger met een broccolibroodje
Broccolibroodjes: snijd de roosjes af van de broccoli, rasp ze
fijn en mix tot pasta in de keukenmachine. Doe de massa in
een neteldoek. Wring er zoveel mogelijk vocht uit. Doe de
droge broccoli in een mengkom. Meng met amandelmeel, zeer
fijn geraspte Parmezaan, een paar eetlepels vloeiende bloem
en 1 ei per gebruikte broccolistronk. Het resultaat moet een
stevig deeg zijn. Corrigeer indien nodig.
Maak platte schijven van het deeg. Leg ze op een siliconenmat
en bak ze 30 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C.
Bewaar afgedekt tot gebruik.
Gegrilde ui: snijd de uien in dikke schijven, besproei met
olijfolie. Leg ze in een hete grillpan en bak ze zonder ze te
verschuiven, een drietal minuutjes aan elke kant. Zorg ervoor
dat de schijven heel blijven door ze voorzichtig met een spatel
om te keren. Schep de gegrilde ui-schijven in een schotel en
bewaar warm tot gebruik.
Gegrilde tomaten: snijd coeur de boeuf tomaten in dikke
schijven. Marineer kort in olijfolie gemengd met gedroogde
peterselie, uipoeder en marjolein. Grill de schijven een tweetal
minuutjes aan elke kant, tot het grillpatroon merkbaar is.
Krokante pancetta: bak dunne plakken pancetta in een droge
pan, giet af en zet de pan nog een paar minuutjes in een hete
oven, tot de pancetta droog en krokant is.
Kipburgers: kruid het kippengehakt met komijn, piment
d’Espelette, knoflook, koriander, oregano, tijm, peper en zout.
Maak er burgers van en bak ze af in olijfolie.
Mosterddressing: meng graantjesmosterd met een scheut
witte balsamico, Griekse yoghurt en een paar lepels ketchup.
Verse koolsalade: kuis en rasp wortels, witte kool, knolselder
en een geschilde appel. Snijd de rode ui zeer fijn. Meng alles
met Griekse yoghurt en een scheutje sinaasappelsap.
Bijkruiden kan, indien gewenst.
Op het bord: leg een bedje van sla en dresseer daarop naar
eigen inzicht en inspiratie een spiegeleitje, een schep
koolsalade, augurkjes, zilveruitjes, tomaat, ui, geroosterde
sesamzaadjes, groentefrietjes of wat je ingeving van het
moment ook mag zijn.
Verder: rooster sesamzaadjes, was veldsla, rucola of
ijsbergsla. Snijd augurkjes en zilveruitjes, bak spiegeleitjes.
Maak groentefrietjes van wortel en pastinaak. Bak ze af in de
airfryer.
Montage: begin met een broccolibroodje en werk opwaarts
verder af met mosterd gemengd met mayonaise, beetje
rucola, pancetta, burger, kaas, tomaat, ui, dressing, platte
peterselie, broodje
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
meer recepten met pluimvee: