kipburger met een broccolibroodje
tijm peper & zout graantjesmosterd witte balsamico Griekse yoghurt ketchup sneetjes Oud Brugge wortel witte kool knolselder appel rode ui sinaasappelsap sesamzaadjes rucola ingemaakte augurkjes ingemaakte zilveruitjes pastinaak mayonaise
ingrediënten - info broccoli amandelmeel Parmezaan vloeiende bloem eieren uien olijfolie tomaten gedroogde peterselie uipoeder marlolein pancetta kippengehakt komijnpoeder piment d’Espelette knoflook koriander oregano

kipburger met een broccolibroodje

Broccolibroodjes: snijd de roosjes af van de broccoli, rasp ze fijn en mix tot pasta in de keukenmachine. Doe de massa in een neteldoek. Wring er zoveel mogelijk vocht uit. Doe de droge broccoli in een mengkom. Meng met amandelmeel, zeer fijn geraspte Parmezaan, een paar eetlepels vloeiende bloem en 1 ei per gebruikte broccolistronk. Het resultaat moet een stevig deeg zijn. Corrigeer indien nodig. Maak platte schijven van het deeg. Leg ze op een siliconenmat en bak ze 30 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C. Bewaar afgedekt tot gebruik. Gegrilde ui: snijd de uien in dikke schijven, besproei met olijfolie. Leg ze in een hete grillpan en bak ze zonder ze te verschuiven, een drietal minuutjes aan elke kant. Zorg ervoor dat de schijven heel blijven door ze voorzichtig met een spatel om te keren. Schep de gegrilde ui-schijven in een schotel en bewaar warm tot gebruik. Gegrilde tomaten: snijd coeur de boeuf tomaten in dikke schijven. Marineer kort in olijfolie gemengd met gedroogde peterselie, uipoeder en marjolein. Grill de schijven een tweetal minuutjes aan elke kant, tot het grillpatroon merkbaar is. Krokante pancetta: bak dunne plakken pancetta in een droge pan, giet af en zet de pan nog een paar minuutjes in een hete oven, tot de pancetta droog en krokant is. Kipburgers: kruid het kippengehakt met komijn, piment d’Espelette, knoflook, koriander, oregano, tijm, peper en zout. Maak er burgers van en bak ze af in olijfolie. Mosterddressing: meng graantjesmosterd met een scheut witte balsamico, Griekse yoghurt en een paar lepels ketchup. Verse koolsalade: kuis en rasp wortels, witte kool, knolselder en een geschilde appel. Snijd de rode ui zeer fijn. Meng alles met Griekse yoghurt en een scheutje sinaasappelsap. Bijkruiden kan, indien gewenst.
Op het bord: leg een bedje van sla en dresseer daarop naar eigen inzicht en inspiratie een spiegeleitje, een schep koolsalade, augurkjes, zilveruitjes, tomaat, ui, geroosterde sesamzaadjes, groentefrietjes of wat je ingeving van het moment ook mag zijn.
Verder: rooster sesamzaadjes, was veldsla, rucola of ijsbergsla. Snijd augurkjes en zilveruitjes, bak spiegeleitjes. Maak groentefrietjes van wortel en pastinaak. Bak ze af in de airfryer. Montage: begin met een broccolibroodje en werk opwaarts verder af met mosterd gemengd met mayonaise, beetje rucola, pancetta, burger, kaas, tomaat, ui, dressing, platte peterselie, broodje
de              passie Creatief Koken kookvurige
print

kipburger met een

broccolibroodje

Broccolibroodjes: snijd de roosjes af van de broccoli, rasp ze fijn en mix tot pasta in de keukenmachine. Doe de massa in een neteldoek. Wring er zoveel mogelijk vocht uit. Doe de droge broccoli in een mengkom. Meng met amandelmeel, zeer fijn geraspte Parmezaan, een paar eetlepels vloeiende bloem en 1 ei per gebruikte broccolistronk. Het resultaat moet een stevig deeg zijn. Corrigeer indien nodig. Maak platte schijven van het deeg. Leg ze op een siliconenmat en bak ze 30 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C. Bewaar afgedekt tot gebruik. Gegrilde ui: snijd de uien in dikke schijven, besproei met olijfolie. Leg ze in een hete grillpan en bak ze zonder ze te verschuiven, een drietal minuutjes aan elke kant. Zorg ervoor dat de schijven heel blijven door ze voorzichtig met een spatel om te keren. Schep de gegrilde ui-schijven in een schotel en bewaar warm tot gebruik. Gegrilde tomaten: snijd coeur de boeuf tomaten in dikke schijven. Marineer kort in olijfolie gemengd met gedroogde peterselie, uipoeder en marjolein. Grill de schijven een tweetal minuutjes aan elke kant, tot het grillpatroon merkbaar is. Krokante pancetta: bak dunne plakken pancetta in een droge pan, giet af en zet de pan nog een paar minuutjes in een hete oven, tot de pancetta droog en krokant is. Kipburgers: kruid het kippengehakt met komijn, piment d’Espelette, knoflook, koriander, oregano, tijm, peper en zout. Maak er burgers van en bak ze af in olijfolie. Mosterddressing: meng graantjesmosterd met een scheut witte balsamico, Griekse yoghurt en een paar lepels ketchup. Verse koolsalade: kuis en rasp wortels, witte kool, knolselder en een geschilde appel. Snijd de rode ui zeer fijn. Meng alles met Griekse yoghurt en een scheutje sinaasappelsap. Bijkruiden kan, indien gewenst.
Op het bord: leg een bedje van sla en dresseer daarop naar eigen inzicht en inspiratie een spiegeleitje, een schep koolsalade, augurkjes, zilveruitjes, tomaat, ui, geroosterde sesamzaadjes, groentefrietjes of wat je ingeving van het moment ook mag zijn.
Bereiding Ingrediënten
tijm peper & zout graantjesmosterd witte balsamico Griekse yoghurt ketchup sneetjes Oud Brugge wortel witte kool knolselder appel rode ui sinaasappelsap sesamzaadjes rucola ingemaakte augurkjes ingemaakte zilveruitjes pastinaak mayonaise
ingrediënten - info broccoli amandelmeel Parmezaan vloeiende bloem eieren uien olijfolie tomaten gedroogde peterselie uipoeder marlolein pancetta kippengehakt komijnpoeder piment d’Espelette knoflook koriander oregano
Verder: rooster sesamzaadjes, was veldsla, rucola of ijsbergsla. Snijd augurkjes en zilveruitjes, bak spiegeleitjes. Maak groentefrietjes van wortel en pastinaak. Bak ze af in de airfryer. Montage: begin met een broccolibroodje en werk opwaarts verder af met mosterd gemengd met mayonaise, beetje rucola, pancetta, burger, kaas, tomaat, ui, dressing, platte peterselie, broodje
 kipburger met een broccolibroodje
de              passie Creatief Koken kookvurige