ingrediënten - info
zure room
mayonaise
mosterd
tomatenpuree
bieslook
foelie
currypoeder
Doe er nu gehakte eieren bij met een zeer fijngesnipperd
sjalotje, een fijngesneden augurkje en twee stukjes
gesnipperde gedroogde tomaat. Meng alles een laatste keer
grondig.
De afwerking gebeurt met gehakte peterselie, maar wat
bieslooksnippers of gehakt gedroogd tomaatje kunnen ook.
Gebruik de eiersalade als broodbeleg.
kruidenzout
peper &zout
kurkuma
eieren
sjalot
augurkjes
gedroogde kerstomaatjes
peterselie
Meng een paar flinke scheppen zure room met een paar lepels
mayonaise en een beetje mosterd. Roer er een straal
tomatenpuree uit een tube bij. Meng dit met gesnipperd
bieslook.
Kruid met foelie, currypoeder, kruidenzout en peper uit de
molen. De kruiding is volledig op gevoel en smaaktest. Voeg
kurkuma toe om de gewenste gele kleur te bereiken.
eiersalade
Onlangs maakte een bekende Vlaamse TV-kok een
eiersalade klaar. Veel beter dan de commerciële versie uit
de potjes in de supermarkt, zei hij. Hierdoor geïnspireerd,
heb ik m’n eigen versie gemaakt. Geen salade die je
bijvoorbeeld als koud bijgerecht bij een barbecuetafel
kunt opdienen. Wel een eierspread, bedoeld om uit te
smeren op een snee volkorenbrood.
meer vegetarische gerechten: