Doe er nu gehakte eieren bij met een zeer
fijngesnipperd sjalotje, een fijngesneden
augurkje en twee stukjes gesnipperde
gedroogde tomaat. Meng alles een laatste keer
grondig.
De afwerking gebeurt met gehakte peterselie,
maar wat bieslooksnippers of gehakt gedroogd
tomaatje kunnen ook.
Gebruik de eiersalade als broodbeleg.
kruidenzout
peper &zout
kurkuma
eieren
sjalot
augurkjes
gedroogde
kerstomaatjes
peterselie
Meng een paar flinke scheppen zure room met
een paar lepels mayonaise en een beetje
mosterd. Roer er een straal tomatenpuree uit
een tube bij. Meng dit met gesnipperd
bieslook.
Kruid met foelie, currypoeder, kruidenzout en
peper uit de molen. De kruiding is volledig op
gevoel en smaaktest. Voeg kurkuma toe om
de gewenste gele kleur te bereiken.
eiersalade
Onlangs maakte een bekende Vlaamse TV-
kok een eiersalade klaar. Veel beter dan de
commerciële versie uit de potjes in de
supermarkt, zei hij. Hierdoor geïnspireerd,
heb ik m’n eigen versie gemaakt. Geen
salade die je bijvoorbeeld als koud bijgerecht
bij een barbecuetafel kunt opdienen. Wel een
eierspread, bedoeld om uit te smeren op een
snee volkorenbrood.
zure room
mayonaise
mosterd
tomatenpuree
bieslook
foelie
currypoeder
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer vegetarische recepten: