eiersalade
ingrediënten - info zure room mayonaise mosterd tomatenpuree bieslook foelie currypoeder
Doe er nu gehakte eieren bij met een zeer fijngesnipperd sjalotje, een fijngesneden augurkje en twee stukjes gesnipperde gedroogde tomaat. Meng alles een laatste keer grondig. De afwerking gebeurt met gehakte peterselie, maar wat bieslooksnippers of gehakt gedroogd tomaatje kunnen ook. Gebruik de eiersalade als broodbeleg.
kruidenzout peper &zout kurkuma eieren sjalot augurkjes gedroogde kerstomaatjes peterselie
Meng een paar flinke scheppen zure room met een paar lepels mayonaise en een beetje mosterd. Roer er een straal tomatenpuree uit een tube bij. Meng dit met gesnipperd bieslook. Kruid met foelie, currypoeder, kruidenzout en peper uit de molen. De kruiding is volledig op gevoel en smaaktest. Voeg kurkuma toe om de gewenste gele kleur te bereiken.

eiersalade

Onlangs maakte een bekende Vlaamse TV-kok een eiersalade klaar. Veel beter dan de commerciële versie uit de potjes in de supermarkt, zei hij. Hierdoor geïnspireerd, heb ik m’n eigen versie gemaakt. Geen salade die je bijvoorbeeld als koud bijgerecht bij een barbecuetafel kunt opdienen. Wel een eierspread, bedoeld om uit te smeren op een snee volkorenbrood.
de              passie Creatief Koken kookvurige
print
ingrediënten - info zure room mayonaise mosterd tomatenpuree bieslook foelie currypoeder
Doe er nu gehakte eieren bij met een zeer fijngesnipperd sjalotje, een fijngesneden augurkje en twee stukjes gesnipperde gedroogde tomaat. Meng alles een laatste keer grondig. De afwerking gebeurt met gehakte peterselie, maar wat bieslooksnippers of gehakt gedroogd tomaatje kunnen ook. Gebruik de eiersalade als broodbeleg.
kruidenzout peper &zout kurkuma eieren sjalot augurkjes gedroogde kerstomaatjes peterselie
Meng een paar flinke scheppen zure room met een paar lepels mayonaise en een beetje mosterd. Roer er een straal tomatenpuree uit een tube bij. Meng dit met gesnipperd bieslook. Kruid met foelie, currypoeder, kruidenzout en peper uit de molen. De kruiding is volledig op gevoel en smaaktest. Voeg kurkuma toe om de gewenste gele kleur te bereiken.

eiersalade

Onlangs maakte een bekende Vlaamse TV- kok een eiersalade klaar. Veel beter dan de commerciële versie uit de potjes in de supermarkt, zei hij. Hierdoor geïnspireerd, heb ik m’n eigen versie gemaakt. Geen salade die je bijvoorbeeld als koud bijgerecht bij een barbecuetafel kunt opdienen. Wel een eierspread, bedoeld om uit te smeren op een snee volkorenbrood.
Bereiding Ingrediënten
de              passie Creatief Koken kookvurige