Rabarbermousse met mascarpone
rabarber sinaasappelsap bruine suiker kaneel boter honing aardbeien Cointreau
Aardbeiencoulis: kook een deel van de aardbeien in een scheutje Cointreau tot ze zacht zijn. Zeef, zodat alleen een heldere substantie overblijft. Meng de hete coulis met een zakje agar agar (een plantaardig bindmiddel) en breng kort aan de kook. De coulis bindt heel snel. Houd een stukje rabarber apart en snijd het in plakjes van een halve centimeter dik. Karamelliseer de plakjes in een beetje boter en honing op bakpapier in een oven van 160°C tot ze knapperig zijn (ongeveer 15 minuten).
Leg 2 schijfjes aardbeien en een lepeltje gekarameliseerde plakjes rabarber op de bodem van grote wijnglazen. Giet een scheutje Cointreau over de aardbeien, gevolgd door de aardbeiencoulis. Laat opstijven in de koelkast. Rabarbermousse: schil de rest van de rabarber in dunne plakjes. Meng het met het sinaasappelsap, de bruine suiker en de kaneel tot het uit elkaar valt. Mix met een handmixer tot je een gladde mousse bekomt. Laat afkoelen in de koelkast. Mascarponecrème: klop met een spiraalvormige garde de mascarpone met de room, 2 zakjes vanillesuiker en een scheutje Cointreau tot een gladde massa. Rooster de amandelschilfers in een droog pannetje. De finishing touch: schep de rabarbermousse over de opgesteven aardbeiencoulis. Schep het mascarponemengsel erop. Bestrooi met geroosterde amandelschilfers. Steek er twee stokjes rauwe rabarber in, werk af met enkele verse aardbeien en werk af met een blaadje citroenmelisse.

rabarbermousse, mascarpone en aardbeien

gelatine mascarpone room vanillesuiker amandelschilfers agaragar citroenmelisse
de              passie Creatief Koken kookvurige
print

rabarbermousse

met mascarpone

en aardbeien

rabarber sinaasappelsap bruine suiker kaneel boter honing aardbeien Cointreau
Aardbeiencoulis: kook een deel van de aardbeien in een scheutje Cointreau tot ze zacht zijn. Zeef, zodat alleen een heldere substantie overblijft. Meng de hete coulis met een zakje agar agar (een plantaardig bindmiddel) en breng kort aan de kook. De coulis bindt heel snel. Houd een stukje rabarber apart en snijd het in plakjes van een halve centimeter dik. Karamelliseer de plakjes in een beetje boter en honing op bakpapier in een oven van 160°C tot ze knapperig zijn (ongeveer 15 minuten).
Leg 2 schijfjes aardbeien en een lepeltje gekarameliseerde plakjes rabarber op de bodem van grote wijnglazen. Giet een scheutje Cointreau over de aardbeien, gevolgd door de aardbeiencoulis. Laat opstijven in de koelkast. Rabarbermousse: schil de rest van de rabarber in dunne plakjes. Meng het met het sinaasappelsap, de bruine suiker en de kaneel tot het uit elkaar valt. Mix met een handmixer tot je een gladde mousse bekomt. Laat afkoelen in de koelkast. Mascarponecrème: klop met een spiraalvormige garde de mascarpone met de room, 2 zakjes vanillesuiker en een scheutje Cointreau tot een gladde massa. Rooster de amandelschilfers in een droog pannetje. De finishing touch: schep de rabarbermousse over de opgesteven aardbeiencoulis. Schep het mascarponemengsel erop. Bestrooi met geroosterde amandelschilfers. Steek er twee stokjes rauwe rabarber in, werk af met enkele verse aardbeien en werk af met een blaadje citroenmelisse.
gelatine mascarpone room vanillesuiker amandelschilfers agaragar citroenmelisse
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 rabarber aardbeien  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
selectie:
kruimelpad:
meer recepten van zoete bereidingen:
de              passie Creatief Koken kookvurige