aardbeien
Romanoff
citroenmelisse
aardbeien
slagroom
poedersuiker
Mix de helft van de gemarineerde aardbeien
met de marinade erbij tot een gladde coulis en
druk die door een zeef. Breng de coulis aan de
kook en reduceer met 1/3. Laat volledig
afkoelen in de koelkast.
Meng de inhoud van een flesje room naar
smaak met een paar eetlepels bloemsuiker.
Klop de room op tot lobbig. Meng driekwart
ervan met de ingekookte en afgekoelde coulis.
Schep er ijscoupes halfvol mee. Klop de rest
van de room verder op tot stijf
Vul de coupes aan met de rest van de
gemarineerde aardbeien. Werk af met de rest
van de opgeklopte room en blaadjes
citroenmelisse. Zet koel weg tot gebruik.
Je kan eventueel een bolletje vanille-ijs
toevoegen aan dit recept. Dan wordt het:
aardbeien ‘Romanoff’ met vanille-ijs, op de
menukaart.
Reken op een tiental aardbeien per coupe. Snijd
de gewassen en ontkroonde aardbeien in partjes.
Marineer ze een uurtje in een mix van 1/3 tripple
sec met 2/3 sinaasappelsap.
tripple sec
sinaasappelsap
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten van zoete bereidingen: