aardbeien Romanoff
citroenmelisse aardbeien slagroom poedersuiker
Mix de helft van de gemarineerde aardbeien met de marinade erbij tot een gladde coulis en druk die door een zeef. Breng de coulis aan de kook en reduceer met 1/3. Laat volledig afkoelen in de koelkast. Meng de inhoud van een flesje room naar smaak met een paar eetlepels bloemsuiker. Klop de room op tot lobbig. Meng driekwart ervan met de ingekookte en afgekoelde coulis. Schep er ijscoupes halfvol mee. Klop de rest van de room verder op tot stijf Vul de coupes aan met de rest van de gemarineerde aardbeien. Werk af met de rest van de opgeklopte room en blaadjes citroenmelisse. Zet koel weg tot gebruik. Je kan eventueel een bolletje vanille-ijs toevoegen aan dit recept. Dan wordt het: aardbeien ‘Romanoff’ met vanille-ijs, op de menukaart.

aardbeien Romanoff

Reken op een tiental aardbeien per coupe. Snijd de gewassen en ontkroonde aardbeien in partjes. Marineer ze een uurtje in een mix van 1/3 tripple sec met 2/3 sinaasappelsap.
tripple sec sinaasappelsap
de              passie Creatief Koken kookvurige
print

aardbeien

Romanoff

citroenmelisse aardbeien slagroom poedersuiker
Mix de helft van de gemarineerde aardbeien met de marinade erbij tot een gladde coulis en druk die door een zeef. Breng de coulis aan de kook en reduceer met 1/3. Laat volledig afkoelen in de koelkast. Meng de inhoud van een flesje room naar smaak met een paar eetlepels bloemsuiker. Klop de room op tot lobbig. Meng driekwart ervan met de ingekookte en afgekoelde coulis. Schep er ijscoupes halfvol mee. Klop de rest van de room verder op tot stijf Vul de coupes aan met de rest van de gemarineerde aardbeien. Werk af met de rest van de opgeklopte room en blaadjes citroenmelisse. Zet koel weg tot gebruik. Je kan eventueel een bolletje vanille-ijs toevoegen aan dit recept. Dan wordt het: aardbeien ‘Romanoff’ met vanille-ijs, op de menukaart.
Reken op een tiental aardbeien per coupe. Snijd de gewassen en ontkroonde aardbeien in partjes. Marineer ze een uurtje in een mix van 1/3 tripple sec met 2/3 sinaasappelsap.
tripple sec sinaasappelsap
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept aardbeien  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
selectie:
kruimelpad:
meer recepten van zoete bereidingen:
de              passie Creatief Koken kookvurige