citroenmelisse
aardbeien
slagroom
poedersuiker
ingrediënten - info
tripple sec
sinaasappelsap
Snijd de gewassen en ontkroonde aardbeien in partjes.
Marineer ze een paar uur in tripple sec met sinaasappelsap.
Mix de helft van de gemarineerde aardbeien tot een gladde
coulis en druk die door een zeef. Breng de coulis aan de kook
en reduceer met 1/3. Laat volledig afkoelen tot
koelkasttemperatuur.
Spatel half opgeklopte room onder de ingekookte coulis.
Schep er ijscoupes halfvol mee. Vul aan met de rest van de
aardbeien. Werk af met een toefje opgeklopte room uit de
spuitzak en blaadjes citroenmelisse. Zet koel weg tot gebruik.
Je kan eventueel een bolletje vanille-ijs toevoegen aan dit
recept. Dan wordt het: aardbeien ‘Romanoff’ met vanille-ijs,
op de menukaart.
aardbeien Romanoff