cordon bleu
van kip sous vide
kippenborstfilet
gekookte ham
gruyère
peper & zout
Laat ze traag garen in een warmwaterbad (sous
vide). Temperatruur en tijd: volg de instructies
bij uw toestel. Hier werd gekozen voor 3 uur op
90°C. Het traag garen kan ook in een gewone
oven, sous vide in een casserole met warm
water.
Bak de cordons daarna kort langs beide zijden
goudbruin in een pan besproeid met olijfolie.
Varianten zijn mogelijk met varkens- of
kalfslapjes en kalkoenfilets. Op foto werd de
cordon opgediend met broccolipuree. Je kan er
ook een kaassausje bij serveren.
tijm
oregano
olijfolie
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met pluimvee:
Rol de kippenborstfilets plat tussen twee vellen
plastiekfolie met een deegrol. Kruid met peper
en zout. Leg er een snede ontvette gekookte
ham op en dan een staafje Gruyère.
Plooi de lapjes dicht en verzegel ze met
cocktailprikkers of keukengaren. Doe ze in
individuele zakjes met een takje verse tijm en
oregano en vacuümeer ze.