kippenborstfilet
gekookte ham
gruyère
peper & zout
ingrediënten - info
tijm
oregano
olijfolie
cordon bleu van kip sous vide
Laat ze traag garen in een warmwaterbad (sous vide).
Temperatruur en tijd: volg de instructies bij uw toestel. Hier
werd gekozen voor 3 uur op 90°C. Het traag garen kan ook in
een gewone oven, sous vide in een casserole met warm
water.
Bak de cordons daarna kort langs beide zijden goudbruin in
een pan besproeid met olijfolie.
Varianten zijn mogelijk met varkens- of kalfslapjes en
kalkoenfilets. Op foto werd de cordon opgediend met
broccolipuree. Je kan er ook een kaassausje bij serveren.
Rol de kippenborstfilets plat tussen twee vellen plastiekfolie
met een deegrol. Kruid met peper en zout. Leg er een snede
ontvette gekookte ham op en dan een staafje Gruyère.
Plooi de lapjes dicht en verzegel ze met cocktailprikkers of
keukengaren. Doe ze in individuele zakjes met een takje verse
tijm en oregano en vacuümeer ze.
meer recepten met pluimvee: