cordon bleu van kip sous vide
kippenborstfilet gekookte ham gruyère peper & zout

cordon bleu van kip sous vide

Laat ze traag garen in een warmwaterbad (sous vide). Temperatruur en tijd: volg de instructies bij uw toestel. Hier werd gekozen voor 3 uur op 90°C. Het traag garen kan ook in een gewone oven, sous vide in een casserole met warm water. Bak de cordons daarna kort langs beide zijden goudbruin in een pan besproeid met olijfolie. Varianten zijn mogelijk met varkens- of kalfslapjes en kalkoenfilets. Op foto werd de cordon opgediend met broccolipuree. Je kan er ook een kaassausje bij serveren.
tijm oregano olijfolie
Rol de kippenborstfilets plat tussen twee vellen plastiekfolie met een deegrol. Kruid met peper en zout. Leg er een snede ontvette gekookte ham op en dan een staafje Gruyère. Plooi de lapjes dicht en verzegel ze met cocktailprikkers of keukengaren. Doe ze in individuele zakjes met een takje verse tijm en oregano en vacuümeer ze.
de              passie Creatief Koken kookvurige
print

cordon bleu

van kip sous vide

kippenborstfilet gekookte ham gruyère peper & zout
Laat ze traag garen in een warmwaterbad (sous vide). Temperatruur en tijd: volg de instructies bij uw toestel. Hier werd gekozen voor 3 uur op 90°C. Het traag garen kan ook in een gewone oven, sous vide in een casserole met warm water. Bak de cordons daarna kort langs beide zijden goudbruin in een pan besproeid met olijfolie. Varianten zijn mogelijk met varkens- of kalfslapjes en kalkoenfilets. Op foto werd de cordon opgediend met broccolipuree. Je kan er ook een kaassausje bij serveren.
tijm oregano olijfolie
INGREDIËNTEN BEREIDING INFO @ RECEPT
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
print recept print print print recept recept
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met pluimvee:
Rol de kippenborstfilets plat tussen twee vellen plastiekfolie met een deegrol. Kruid met peper en zout. Leg er een snede ontvette gekookte ham op en dan een staafje Gruyère. Plooi de lapjes dicht en verzegel ze met cocktailprikkers of keukengaren. Doe ze in individuele zakjes met een takje verse tijm en oregano en vacuümeer ze.
de              passie Creatief Koken kookvurige