•Er wordt van uitgegaan dat alle opgesomde producten vers aangekocht worden.•De aangegeven periodes gelden voor België en Nederland.
•Ingrediënten die het hele jaar verkrijgbaar zijn met een constante kwaliteit, zijn niet opgenomen in de lijst. •Wél opgesomd zijn de ingrediënten die weliswaar het hele jaar beschikbaar zijn, maar die toch op hun best zijn in één specifieke periode van het jaar.
seizoensgebonden
ingrediënten
vijgen
01
02
03
04
07
05
09
10
08
11
12
06
01
02
03
04
07
05
09
10
08
11
12
06
vongole
01
02
03
04
07
05
09
10
08
11
12
06
wilde eend
01
02
03
04
07
05
09
10
08
11
12
06
01
02
03
04
07
05
09
10
08
11
12
06
witloof
01
02
03
04
07
05
09
10
08
11
12
06
01
02
03
04
07
05
09
10
08
11
12
06
01
02
03
04
07
05
09
10
08
11
12
06
01
02
03
04
07
05
09
10
08
11
12
06
zalm
01
02
03
04
07
05
09
10
08
11
12
06
zeeduivel - lotte - staartvis
01
02
03
04
07
05
09
10
08
11
12
06
01
02
03
04
07
05
09
10
08
11
12
06
zeekraal
01
02
03
04
07
05
09
10
08
11
12
06
01
02
03
04
07
05
09
10
08
11
12
06
zoete aardappelen
01
02
03
04
07
05
09
10
08
11
12
06
01
02
03
04
07
05
09
10
08
11
12
06
zonnevis
01
02
03
04
07
05
09
10
08
11
12
06
01
02
03
04
07
05
09
10
08
11
12
06
01
02
03
04
07
05
09
10
08
11
12
06
01
02
03
04
07
05
09
10
08
11
12
06
veenbessen - cranberries
venkel
wijting
wild konijn
witte kool
wortelen
zeebaars
zeebarbeel
zeetong
zeewolf
zurkel (verse)
zwaardvis
uitgebreid zoeken
•Er wordt van uitgegaan dat alle opgesomde producten vers aangekocht worden.•De aangegeven periodes gelden voor België en Nederland.
•Ingrediënten die het hele jaar verkrijgbaar zijn met een constante kwaliteit, zijn niet opgenomen in de lijst. •Wél opgesomd zijn de ingrediënten die weliswaar het hele jaar beschikbaar zijn, maar die toch op hun best zijn in één specifieke periode van het jaar.