aardappelgratin met pastinaak

aardappelgratin met pastinaak

ingrediënten - info pastinaak aardappelen eieren
culinaire room geraspte gruyère kaas nootmuskaat peper en zout boter
Snijd de aardappelen en de pastinaak in plakjes. Stoom ze gaar in 20 minuutjes op 110°C. Plet ze met de aardappelstamper tot een brokkelige puree. Meng met een flinke scheut culinaire room, een losgeklopt ei, een klontje boter en een handvol geraspte gruyèrekaas. Zorg ervoor dat de puree niet te papperig is. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Vet een ovenpotje per tafelgenoot in met wat boter. Schep er de puree in. Bedek met een laag geraspte gruyèrekaas. Zet de ovenpotjes 30 minuutjes in een voorverwarmde oven op 185°C. Let erop dat de kaas kleurt, maar niet te bruin wordt.
Creatief Koken de              passie kookvurige

aardappelgratin

met pastinaak

bereiding
receptfiche receptfiche ingrediënten
ingrediënten - info pastinaak aardappelen eieren
culinaire room geraspte gruyère kaas nootmuskaat peper en zout boter
aardappelgratin met pastinaak Cuisine Créative Recettes en français
Snijd de aardappelen en de pastinaak in plakjes. Stoom ze gaar in 20 minuutjes op 110°C. Plet ze met de aardappelstamper tot een brokkelige puree. Meng met een flinke scheut culinaire room, een losgeklopt ei, een klontje boter en een handvol geraspte gruyèrekaas. Zorg ervoor dat de puree niet te papperig is. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Vet een ovenpotje per tafelgenoot in met wat boter. Schep er de puree in. Bedek met een laag geraspte gruyèrekaas. Zet de ovenpotjes 30 minuutjes in een voorverwarmde oven op 185°C. Let erop dat de kaas kleurt, maar niet te bruin wordt.
de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige