uienpoederpeper en zoutzoete sojasausgekonfijte gembersinaasappellikeurmaïszetmeel
Deze saus past perfect bij kip, gevogelte en vederwild of als dipsausje bij een Aziatische fondue of rijsttafel. Gekonfijte gember geeft de speciale “touch” aan deze saus.
Meng het sap van drie sinaasappels met ongeveer 20 cl wildfond en breng het aan de kook. Verminder het vuur en voeg een koffielepeltje speculaaskruiden toe. Meng verder met snuifjes knoflookpoeder, uienpoeder, peper en zout.
Roer nu een flinke scheut zoete sojasaus door de saus. Snijd een tweetal stukjes gekonfijte gember in fijne brokjes en voeg dit toe samen met een scheut van de gembersiroop uit het bokaaltje.Bind de saus indien gewenst met een beetje maïszetmeel opgelost in water. Verrijk met een borrelglas sinaasappellikeur zoals Tripple Sec, net voor het opdienen.
uienpoederpeper en zoutzoete sojasausgekonfijte gembersinaasappellikeurmaïszetmeel
Deze saus past perfect bij kip, gevogelte en vederwild of als dipsausje bij een Aziatische fondue of rijsttafel. Gekonfijte gember geeft de speciale “touch” aan deze saus.
Meng het sap van drie sinaasappels met ongeveer 20 cl wildfond en breng het aan de kook. Verminder het vuur en voeg een koffielepeltje speculaaskruiden toe. Meng verder met snuifjes knoflookpoeder, uienpoeder, peper en zout.
Hoeveelhedenvaningrediëntenworden slechtsvermeldalshetéchtnodigis.Zelf dejuistekeuzesmakenbijdeuitvoering vaneenrecept,metjouwpassievoorhet kookvuur, dat is creatief koken!
Roer nu een flinke scheut zoete sojasaus door de saus. Snijd een tweetal stukjes gekonfijte gember in fijne brokjes en voeg dit toe samen met een scheut van de gembersiroop uit het bokaaltje.Bind de saus indien gewenst met een beetje maïszetmeel opgelost in water. Verrijk met een borrelglas sinaasappellikeur zoals Tripple Sec, net voor het opdienen.