oosterse sinaasappelsaus
ingrediënten - info
wildfond
sinaasappels
speculaaskruiden
knoflookpoeder
uienpoeder
peper en zout
zoete sojasaus
gekonfijte gember
sinaasappellikeur
maïszetmeel
Deze saus past perfect bij kip, gevogelte en vederwild of
als dipsausje bij een Aziatische fondue of rijsttafel.
Gekonfijte gember geeft de speciale “touch” aan deze
saus.
Meng het sap van drie sinaasappels met ongeveer 20 cl
wildfond en breng het aan de kook. Verminder het vuur en
voeg een koffielepeltje speculaaskruiden toe. Meng verder met
snuifjes knoflookpoeder, uienpoeder, peper en zout.
Roer nu een flinke scheut zoete sojasaus door de saus. Snijd
een tweetal stukjes gekonfijte gember in fijne brokjes en voeg
dit toe samen met een scheut van de gembersiroop uit het
bokaaltje.
Bind de saus indien gewenst met een beetje maïszetmeel
opgelost in water. Verrijk met een borrelglas sinaasappellikeur
zoals Tripple Sec, net voor het opdienen.