oosterse sinaasappelsaus

uienpoeder peper en zout zoete sojasaus gekonfijte gember sinaasappellikeur maïszetmeel
Deze saus past perfect bij kip, gevogelte en vederwild of als dipsausje bij een Aziatische fondue of rijsttafel. Gekonfijte gember geeft de speciale “touch” aan deze saus.
Meng het sap van drie sinaasappels met ongeveer 20 cl wildfond en breng het aan de kook. Verminder het vuur en voeg een koffielepeltje speculaaskruiden toe. Meng verder met snuifjes knoflookpoeder, uienpoeder, peper en zout.
Roer nu een flinke scheut zoete sojasaus door de saus. Snijd een tweetal stukjes gekonfijte gember in fijne brokjes en voeg dit toe samen met een scheut van de gembersiroop uit het bokaaltje. Bind de saus indien gewenst met een beetje maïszetmeel opgelost in water. Verrijk met een borrelglas sinaasappellikeur zoals Tripple Sec, net voor het opdienen.
Creatief Koken de              passie kookvurige
wildfond sinaasappels speculaaskruiden knoflookpoeder
print

oosterse

sinaasappelsaus

uienpoeder peper en zout zoete sojasaus gekonfijte gember sinaasappellikeur maïszetmeel
Deze saus past perfect bij kip, gevogelte en vederwild of als dipsausje bij een Aziatische fondue of rijsttafel. Gekonfijte gember geeft de speciale “touch” aan deze saus.
Meng het sap van drie sinaasappels met ongeveer 20 cl wildfond en breng het aan de kook. Verminder het vuur en voeg een koffielepeltje speculaaskruiden toe. Meng verder met snuifjes knoflookpoeder, uienpoeder, peper en zout.
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT print recept print print print recept recept De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: sinaasappel - appelsien  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
kruimelpad:
Roer nu een flinke scheut zoete sojasaus door de saus. Snijd een tweetal stukjes gekonfijte gember in fijne brokjes en voeg dit toe samen met een scheut van de gembersiroop uit het bokaaltje. Bind de saus indien gewenst met een beetje maïszetmeel opgelost in water. Verrijk met een borrelglas sinaasappellikeur zoals Tripple Sec, net voor het opdienen.
de              passie Creatief Koken kookvurige
wildfond sinaasappels speculaaskruiden knoflookpoeder