puree van bloemkool met prei

peper en zout nootmuskaat culinaire room boter
Doe de bloemkoolroosjes van een halve bloemkool in de blender en hak ze fijn. Stoom ze gaar in een twintigtal minuutjes op 120°C. Was en snijd een tweetal preistaven in ringen. Snijd een grote ui in halvemaantjes. Bak de preiringen met de ui in bruisende boter. Alles mag een beetje karamelliseren. Kruid met peper, zout en een snuifje nootmuskaat. Schep de bereiding bij de gestoomde en daarna uitgelekte bloemkool in een blender. Voeg een flinke scheut room toe en mix op hoogste snelheid tot een fijne mousseline. Kruid bij indien nodig.
Creatief Koken de              passie kookvurige
bloemkool prei ui
print

puree van

bloemkool met prei

peper en zout nootmuskaat culinaire room boter
Doe de bloemkoolroosjes van een halve bloemkool in de blender en hak ze fijn. Stoom ze gaar in een twintigtal minuutjes op 120°C. Was en snijd een tweetal preistaven in ringen. Snijd een grote ui in halvemaantjes. Bak de preiringen met de ui in bruisende boter. Alles mag een beetje karamelliseren. Kruid met peper, zout en een snuifje nootmuskaat. Schep de bereiding bij de gestoomde en daarna uitgelekte bloemkool in een blender. Voeg een flinke scheut room toe en mix op hoogste snelheid tot een fijne mousseline. Kruid bij indien nodig.
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT print recept print print print recept recept De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: bloemkool  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 prei  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
voorbeeld van toepassing:
kruimelpad:
de              passie Creatief Koken kookvurige
bloemkool prei ui