puree van bloemkool met prei
ingrediënten - info
bloemkool
prei
ui
peper en zout
nootmuskaat
culinaire room
boter
Doe de bloemkoolroosjes van een halve bloemkool in de
blender en hak ze fijn. Stoom ze gaar in een twintigtal
minuutjes op 120°C. Was en snijd een tweetal preistaven in
ringen. Snijd een grote ui in halvemaantjes.
Bak de preiringen met de ui in bruisende boter. Alles mag een
beetje karamelliseren. Kruid met peper, zout en een snuifje
nootmuskaat.
Schep de bereiding bij de gestoomde en daarna uitgelekte
bloemkool in een blender. Voeg een flinke scheut room toe en
mix op hoogste snelheid tot een fijne mousseline. Kruid bij
indien nodig.
Kruimelpad
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
Voorbeeld van toepassing