Doe de bloemkoolroosjes van een halve bloemkool in de blender en hak ze fijn. Stoom ze gaar in een twintigtal minuutjes op 120°C. Was en snijd een tweetal preistaven in ringen. Snijd een grote ui in halvemaantjes. Bak de preiringen met de ui in bruisende boter. Alles mag een beetje karamelliseren. Kruid met peper, zout en een snuifje nootmuskaat. Schep de bereiding bij de gestoomde en daarna uitgelekte bloemkool in een blender. Voeg een flinke scheut room toe en mix op hoogste snelheid tot een fijne mousseline. Kruid bij indien nodig.
Seizoensgebonden productenDe meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.
Doe de bloemkoolroosjes van een halve bloemkool in de blender en hak ze fijn. Stoom ze gaar in een twintigtal minuutjes op 120°C. Was en snijd een tweetal preistaven in ringen. Snijd een grote ui in halvemaantjes. Bak de preiringen met de ui in bruisende boter. Alles mag een beetje karamelliseren. Kruid met peper, zout en een snuifje nootmuskaat. Schep de bereiding bij de gestoomde en daarna uitgelekte bloemkool in een blender. Voeg een flinke scheut room toe en mix op hoogste snelheid tot een fijne mousseline. Kruid bij indien nodig.
Hoeveelhedenvaningrediëntenworden slechtsvermeldalshetéchtnodigis.Zelf dejuistekeuzesmakenbijdeuitvoering vaneenrecept,metjouwpassievoorhet kookvuur, dat is creatief koken!