kisir
koude bulgursalade
olijfolie
citroensap
paprikapoeder
tomatenpuree
peterselie
peper en zout
Kook de bulgur volgens de instructies op de
verpakking, bijvoorbeeld 8 à 9 minuten in ruim
veel kokend water. Laat uitlekken, meng met
een flinke scheut olijfolie en laat afgedekt op
kamertemperatuur komen.
Snijd ondertussen een tweetal lente-uitjes op
ringetjes. Haal het vel van een paar tomaten,
haal de pitten eruit en verdeel het vruchtvlees
in dobbelsteentjes. Schil een halve
komkommer, verwijder de zaadjes en snijd het
vruchtvlees in een fijne brunoise. Hak een
handvol peterselie fijn.
Meng deze groenten met de lauwe bulgur.
Breng op smaak met een paar eetlepels
tomatenpuree, paprikapoeder, een scheutje
citroensap, peper en zout. Zet de kom nu weg
in de koelkast tot verder gebruik. Ideaal als
bijgerecht bij een barbecue of op een buffettafel
bij een tuinfeest.
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer vegetarische recepten:
bulgur
lente-ui
tomaat
komkommer