kisir - koude bulgursalade

kisir - koude bulgursalade

olijfolie citroensap paprikapoeder tomatenpuree peterselie peper en zout
Kook de bulgur volgens de instructies op de verpakking, bijvoorbeeld 8 à 9 minuten in ruim veel kokend water. Laat uitlekken, meng met een flinke scheut olijfolie en laat afgedekt op kamertemperatuur komen. Snijd ondertussen een tweetal lente-uitjes op ringetjes. Haal het vel van een paar tomaten, haal de pitten eruit en verdeel het vruchtvlees in dobbelsteentjes. Schil een halve komkommer, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in een fijne brunoise. Hak een handvol peterselie fijn. Meng deze groenten met de lauwe bulgur. Breng op smaak met een paar eetlepels tomatenpuree, paprikapoeder, een scheutje citroensap, peper en zout. Zet de kom nu weg in de koelkast tot verder gebruik. Ideaal als bijgerecht bij een barbecue of op een buffettafel bij een tuinfeest.
Creatief Koken de              passie kookvurige
bulgur lente-ui tomaat komkommer
print

kisir

koude bulgursalade

olijfolie citroensap paprikapoeder tomatenpuree peterselie peper en zout
Kook de bulgur volgens de instructies op de verpakking, bijvoorbeeld 8 à 9 minuten in ruim veel kokend water. Laat uitlekken, meng met een flinke scheut olijfolie en laat afgedekt op kamertemperatuur komen. Snijd ondertussen een tweetal lente-uitjes op ringetjes. Haal het vel van een paar tomaten, haal de pitten eruit en verdeel het vruchtvlees in dobbelsteentjes. Schil een halve komkommer, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in een fijne brunoise. Hak een handvol peterselie fijn. Meng deze groenten met de lauwe bulgur. Breng op smaak met een paar eetlepels tomatenpuree, paprikapoeder, een scheutje citroensap, peper en zout. Zet de kom nu weg in de koelkast tot verder gebruik. Ideaal als bijgerecht bij een barbecue of op een buffettafel bij een tuinfeest.
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT print recept print print print recept recept De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 komkommer
selectie:
kruimelpad:
meer vegetarische recepten:
de              passie Creatief Koken kookvurige
bulgur lente-ui tomaat komkommer