preipannenkoekjes
paneermeel
vloeiende bloem
nootmuskaat
peper en zout
panko
olijfolie
Meng de gestoofde prei met de gekookte
aardappelen en een losgeklopt ei, een paar
eetlepels paneermeel en vloeiende bloem.
Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Het
resultaat moet een vast deeg zijn.
Zet een potje met panko klaar. Schep met twee
eetlepels quenelles van het deeg. Rol ze door
de panko en druk ze plat tot schijfjes van een
centimetertje dik en vijf centimeter diameter.
Bak de schijfjes in een hete pan met olijfolie.
Reken op 3 à 4 minuten aan elke kant.
Deze preipannenkoekjes kunnen als bijgerecht
opgediend worden bij vlees of vis.
Kuis en hak 2 preistaven fijn in een cutter. Stoof
ze gaar in een beetje boter. Laat afkoelen. Kook
een tweetal grote geschilde bloemige
aardappelen gaar.
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
voorbeeld van toepassing:
meer vegetarische recepten:
prei
boter
aardappelen
ei