ingemaakte snoepkomkommers

sjalotjes snoepkomkommertjes laurier tijm dragon dille
Was de snoepkomkommertjes en snijd ze ongeschild in de lengte in dunne plakjes. Dit gaat met een gewoon scherp mes, maar beter met de mandoline. De plakjes zijn dan gelijkmatiger van dikte. Snijd een paar sjalotjes op schijfjes. Druk een paar knoflookteentjes door de knoflookpers. Doe de komkommer met de sjalot en het knoflook in Weckpotten of alleszins bokalen die afsluitbaar zijn met een rubberen ring. Steek er een takje tijm en een spriet rozemarijn bij. Je kan ook kiezen voor de toevoeging van andere kruiden zoals dille en dragon. Laat de kokende vloeistof een beetje afkoelen en vul er de bokalen mee. Sluit de deksels en laat tot kamertemperatuur afkoelen. Zet ze dan weg op een koele plaats.
voorbereiding tot het inmaken van komkommers
Breng zoete witte wijnazijn, zoals bijvoorbeeld witte balsamico aan de kook met water in een verhouding van 2 op 1. Voeg naar eigen smaak en inzicht kristalsuiker toe. In dit recept werd geen toegevoegde suiker gebruikt, net omwille van het zoetere type wijnazijn dat gebruikt werd. Voeg toe: een laurierblad, een paar eetlepels mosterdzaadjes en de helft zoveel zwarte peperbolletjes. Laat een paar minuutjes onafgedekt doorkoken.
Creatief Koken de              passie kookvurige
mosterdzaadjes peperbolletjes witte balsamico water suiker
print

ingemaakte

snoepkomkommers

sjalotjes snoepkomkommer- tjes laurier tijm dragon dille
Was de snoepkomkommertjes en snijd ze ongeschild in de lengte in dunne plakjes. Dit gaat met een gewoon scherp mes, maar beter met de mandoline. De plakjes zijn dan gelijkmatiger van dikte. Snijd een paar sjalotjes op schijfjes. Druk een paar knoflookteentjes door de knoflookpers. Doe de komkommer met de sjalot en het knoflook in Weckpotten of alleszins bokalen die afsluitbaar zijn met een rubberen ring. Steek er een takje tijm en een spriet rozemarijn bij. Je kan ook kiezen voor de toevoeging van andere kruiden zoals dille en dragon. Laat de kokende vloeistof een beetje afkoelen en vul er de bokalen mee. Sluit de deksels en laat tot kamertemperatuur afkoelen. Zet ze dan weg op een koele plaats.
Breng zoete witte wijnazijn, zoals bijvoorbeeld witte balsamico aan de kook met water in een verhouding van 2 op 1. Voeg naar eigen smaak en inzicht kristalsuiker toe. In dit recept werd geen toegevoegde suiker gebruikt, net omwille van het zoetere type wijnazijn dat gebruikt werd. Voeg toe: een laurierblad, een paar eetlepels mosterdzaadjes en de helft zoveel zwarte peperbolletjes. Laat een paar minuutjes onafgedekt doorkoken.
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT print recept print print print recept recept De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 komkommer
kruimelpad:
de              passie Creatief Koken kookvurige
mosterdzaadjes peperbolletjes witte balsamico water suiker