ingemaakte
snoepkomkommers
sjalotjes
snoepkomkommer-
tjes
laurier
tijm
dragon
dille
Was de snoepkomkommertjes en snijd ze
ongeschild in de lengte in dunne plakjes. Dit
gaat met een gewoon scherp mes, maar beter
met de mandoline. De plakjes zijn dan
gelijkmatiger van dikte. Snijd een paar sjalotjes
op schijfjes. Druk een paar knoflookteentjes
door de knoflookpers.
Doe de komkommer met de sjalot en het
knoflook in Weckpotten of alleszins bokalen die
afsluitbaar zijn met een rubberen ring. Steek er
een takje tijm en een spriet rozemarijn bij. Je
kan ook kiezen voor de toevoeging van andere
kruiden zoals dille en dragon.
Laat de kokende vloeistof een beetje afkoelen
en vul er de bokalen mee. Sluit de deksels en
laat tot kamertemperatuur afkoelen. Zet ze dan
weg op een koele plaats.
Breng zoete witte wijnazijn, zoals bijvoorbeeld
witte balsamico aan de kook met water in een
verhouding van 2 op 1. Voeg naar eigen smaak
en inzicht kristalsuiker toe. In dit recept werd
geen toegevoegde suiker gebruikt, net omwille
van het zoetere type wijnazijn dat gebruikt
werd. Voeg toe: een laurierblad, een paar
eetlepels mosterdzaadjes en de helft zoveel
zwarte peperbolletjes. Laat een paar minuutjes
onafgedekt doorkoken.
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
mosterdzaadjes
peperbolletjes
witte balsamico
water
suiker