sausen met fruit
ingrediënten - info
sinaasappelen
kristalsuiker
saffraanpoeder
korianderpoeder
gemberpoeder
peper uit de molen
sinaasappelbotersaus
Pers een paar sinaasappelen, breng het sap aan de kook en
voeg de specerijen toe. Laat inkoken.
Zet het vuur lager en werk de saus af met klontjes koude
boter. Breng op smaak met een draai peper uit de molen.
citroensaus
Snipper de sjalotjes zeer fijn. Fruit ze in een pannetje met wat
boter. Kruid met peper en zout. Blus met een half glas droge
vermouth en laat wat inkoken. Voeg een bokaal wildfond en
een flesje room toe en naar smaak versgeperst citroensap.
Breng aan de kook en laat minstens tot de helft inkoken.
Zet de handmixer in de saus en zorg ervoor dat die volledig fijn
gepureerd is. Breng op smaak, eventueel met een extra
scheutje vermouth. Bind de saus indien gewenst.
De afwerking: rasp de zeste van een citroen en lepel die door
de saus.
ingrediënten - info
Noilly Prat (droge vermouth)
bio-citroen
culinaire room
soja-sinaasappelsaus
Breng een hoeveelheid sinaasappelsap aan de kook. Giet er
een flinke scheut sojasaus bij en een glas cognac. Breng op
smaak met vloeibare honing en een paar draaien uit de
pepermolen. Laat inkoken tot een stroperige saus.
ingrediënten - info
sinaasappels
sojasaus
honing
cognac
peper
Ga verder naar: