sausen met fruit

saffraanpoeder korianderpoeder gemberpoeder peper uit de molen

sinaasappelbotersaus

Pers een paar sinaasappelen, breng het sap aan de kook en voeg de specerijen toe. Laat inkoken. Zet het vuur lager en werk de saus af met klontjes koude boter. Breng op smaak met een draai peper uit de molen.

citroensaus

Citroensaus. Snipper de sjalotjes zeer fijn. Fruit ze in een pannetje met wat boter. Kruid met peper en zout. Blus met een half glas droge vermouth en laat wat inkoken. Voeg een bokaal wildfond en een flesje room toe en naar smaak versgeperst citroensap. Breng aan de kook en laat minstens tot de helft inkoken. Zet de handmixer in de saus en zorg ervoor dat die volledig fijn gepureerd is. Breng op smaak, eventueel met een extra scheutje vermouth. Bind de saus indien gewenst. De afwerking: rasp de zeste van een citroen en lepel die door de saus.
sjalotjes wildfond peper en zout boter

soja-sinaasappelsaus

Breng een hoeveelheid sinaasappelsap aan de kook. Giet er een flinke scheut sojasaus bij en een glas cognac. Breng op smaak met vloeibare honing en een paar draaien uit de pepermolen. Laat inkoken tot een stroperige saus.
honing cognac peper
Ga verder naar:
Creatief Koken de              passie kookvurige
sinaasappelen kristalsuiker
Noilly Prat (droge vermouth) bio-citroen culinaire room
sinaasappels sojasaus
print

sausen met fruit

Ga verder naar:
Sinaasappelbotersaus. Pers een paar sinaasappelen, breng het sap aan de kook en voeg de specerijen toe. Laat inkoken. Zet het vuur lager en werk de saus af met klontjes koude boter. Breng op smaak met een draai peper uit de molen.
saffraanpoeder korianderpoeder gemberpoeder peper uit de molen
Citroensaus. Snipper de sjalotjes zeer fijn. Fruit ze in een pannetje met wat boter. Kruid met peper en zout. Blus met een half glas droge vermouth en laat wat inkoken. Voeg een bokaal wildfond en een flesje room toe en naar smaak versgeperst citroensap. Breng aan de kook en laat minstens tot de helft inkoken. Zet de handmixer in de saus en zorg ervoor dat die volledig fijn gepureerd is. Breng op smaak, eventueel met een extra scheutje vermouth. Bind de saus indien gewenst. De afwerking: rasp de zeste van een citroen en lepel die door de saus.
sjalotjes wildfond peper en zout boter
Soja-sinaasappelsaus. Breng een hoeveelheid sinaasappelsap aan de kook. Giet er een flinke scheut sojasaus bij en een glas cognac. Breng op smaak met vloeibare honing en een paar draaien uit de pepermolen. Laat inkoken tot een stroperige saus.
honing cognac peper
INGREDIËNTEN BEREIDING
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
print recept print print print recept recept INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 citroen sinaasappel - appelsien  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
kruimelpad:
Sinaasappelbotersaus:
Citroensaus:
Soja-sinaasappelsaus:
de              passie Creatief Koken kookvurige
sinaasappelen kristalsuiker
Noilly Prat (droge vermouth) bio-citroen culinaire room
sinaasappels sojasaus