sausen met fruit
Ga verder naar:
Sinaasappelbotersaus. Pers een paar
sinaasappelen, breng het sap aan de kook en
voeg de specerijen toe. Laat inkoken.
Zet het vuur lager en werk de saus af met
klontjes koude boter. Breng op smaak met een
draai peper uit de molen.
saffraanpoeder
korianderpoeder
gemberpoeder
peper uit de molen
Citroensaus. Snipper de sjalotjes zeer fijn.
Fruit ze in een pannetje met wat boter. Kruid
met peper en zout. Blus met een half glas
droge vermouth en laat wat inkoken. Voeg een
bokaal wildfond en een flesje room toe en
naar smaak versgeperst citroensap. Breng aan
de kook en laat minstens tot de helft inkoken.
Zet de handmixer in de saus en zorg ervoor dat
die volledig fijn gepureerd is. Breng op smaak,
eventueel met een extra scheutje vermouth.
Bind de saus indien gewenst.
De afwerking: rasp de zeste van een citroen en
lepel die door de saus.
Soja-sinaasappelsaus. Breng een
hoeveelheid sinaasappelsap aan de kook. Giet
er een flinke scheut sojasaus bij en een glas
cognac. Breng op smaak met vloeibare honing
en een paar draaien uit de pepermolen. Laat
inkoken tot een stroperige saus.
honing
cognac
peper
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
Sinaasappelbotersaus:
Citroensaus:
Soja-sinaasappelsaus:
sinaasappelen
kristalsuiker
Noilly Prat (droge
vermouth)
bio-citroen
culinaire room
sinaasappels
sojasaus