tomaten
met kruidenvulling
in de oven
Was de tomaten en snijd ze kruislings in vier
maar zorg ervoor dat de partjes nog
samenhangen. Maak een mengsel van geritste
tijm, rozemarijn, salie, basilicum, oregano,
platte peterselie en geperste knoflookteentjes.
Duw het mengsel in de tomaten.
Maak een sausje van passata met balsamico
en kruid met peper, zout en uienpoeder.
Zet de tomaten in een ovenschoteltje en giet de
saus erbij. Zet de tomaten 20 minuutjes in een
voorverwarmde oven op 185°C. Werk af met
verse basilicum.
Ideaal als bijgerecht bij een barbecue of
tuinfeest. Je kan de tomaten ook op de
barbecue bereiden, in het schoteltje, onder
deksel en in de koude zone.
.
uienpoeder
passata
balsamico
peper en zout
basilicum
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
meer vegetarische recepten:
tomaten
verse tuinkruiden
knoflook