aardappelkroketten met Parmezaan
Kook aardappelen en laat ze uitdampen. pureer met boter, eidooiers, peper en zout. Breng op smaak met een scheutje droge sherry (!), nootmuskaat en een lepeltje mosterd. Voeg dan fijn geraspte parmezaanse kaas toe in een verhouding van minstens 1/5 tegenover de aardappelen. Maar het mag meer zijn. Deze puree moet zeer stevig aanvoelen. Desnoods wat vloeiende bloem toevoegen om de consistentie te verbeteren. Zet de puree een tijdje in de frigo. De kroketjes op foto werden gemaakt met een eenvoudige ‘krokettenpers’, maar het kan ook met de hand. Wentel ze daarna eerst in bloem, dan in losgeklopt ei en tenslotte in paneermeel. Bewaar ze een nacht in de koelkast alvorens ze te frituren tot goudbruin in plantaardige olie op 185°C. .

aardappelkroketten met parmezaan

paneermeel aardappelen boter eieren peper & zout droge Sherry
Dit zijn geen kaaskroketten, maar wel een variant op de gewone aardappelkroketten.
Creatief Koken de              passie kookvurige print
nootmuskaat mosterd parmezaan bloem
aardappelkroketten met Parmezaan

aardappel-

kroketten

met parmezaan

Kook aardappelen en laat ze uitdampen. pureer met boter, eidooiers, peper en zout. Breng op smaak met een scheutje droge sherry (!), nootmuskaat en een lepeltje mosterd. Voeg dan fijn geraspte parmezaanse kaas toe in een verhouding van minstens 1/5 tegenover de aardappelen. Maar het mag meer zijn. Deze puree moet zeer stevig aanvoelen. Desnoods wat vloeiende bloem toevoegen om de consistentie te verbeteren. Zet de puree een tijdje in de frigo. De kroketjes op foto werden gemaakt met een eenvoudige ‘krokettenpers’, maar het kan ook met de hand. Wentel ze daarna eerst in bloem, dan in losgeklopt ei en tenslotte in paneermeel. Bewaar ze een nacht in de koelkast alvorens ze te frituren tot goudbruin in plantaardige olie op 185°C. .
paneermeel aardappelen boter eieren peper & zout droge Sherry
Dit zijn geen kaaskroketten, maar wel een variant op de gewone aardappelkroketten.
INGREDIËNTEN BEREIDING
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
print recept print print print recept recept INFO @ RECEPT
kruimelpad:
de              passie Creatief Koken kookvurige
nootmuskaat mosterd parmezaan bloem