aardappelkroketten met Parmezaan
Kook aardappelen en laat ze uitdampen. pureer met boter, eidooiers, peper en zout. Breng op smaak met een scheutje droge sherry (!), nootmuskaat en een lepeltje mosterd. Voeg dan fijn geraspte parmezaanse kaas toe in een verhouding van minstens 1/5 tegenover de aardappelen. Maar het mag meer zijn. Deze puree moet zeer stevig aanvoelen. Desnoods wat vloeiende bloem toevoegen om de consistentie te verbeteren. Zet de puree een tijdje in de frigo. De kroketjes op foto werden gemaakt met een eenvoudige ‘krokettenpers’, maar het kan ook met de hand. Wentel ze daarna eerst in bloem, dan in losgeklopt ei en tenslotte in paneermeel. Bewaar ze een nacht in de koelkast alvorens ze te frituren tot goudbruin in plantaardige olie op 185°C .

aardappelkroketten met Parmezaan

paneermeel aardappelen boter eieren peper & zout droge Sherry
Dit zijn geen kaaskroketten, maar wel een variant op de gewone aardappelkroketten.
ingrediënten - info nootmuskaat mosterd Parmezaan bloem
Cuisine Créative Recettes en français
Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken de              passie Creatief Koken kookvurige

aardappel-

kroketten

met Parmezaan

ingrediënten - info nootmuskaat mosterd Parmezaan bloem
Kook aardappelen en laat ze uitdampen. pureer met boter, eidooiers, peper en zout. Breng op smaak met een scheutje droge sherry (!), nootmuskaat en een lepeltje mosterd. Voeg dan fijn geraspte parmezaanse kaas toe in een verhouding van minstens 1/5 tegenover de aardappelen. Maar het mag meer zijn. Deze puree moet zeer stevig aanvoelen. Desnoods wat vloeiende bloem toevoegen om de consistentie te verbeteren. Zet de puree een tijdje in de frigo. De kroketjes op foto werden gemaakt met een eenvoudige ‘krokettenpers’, maar het kan ook met de hand. Wentel ze daarna eerst in bloem, dan in losgeklopt ei en tenslotte in paneermeel. Bewaar ze een nacht in de koelkast alvorens ze te frituren tot goudbruin in plantaardige olie op 185°C .
ingrediënten bereiding
paneermeel aardappelen boter eieren peper & zout droge Sherry
de              passie Creatief Koken kookvurige
Dit zijn geen kaaskroketten, maar wel een variant op de gewone aardappelkroketten.
Cuisine Créative Recettes en français Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken privacy beleid