aardappel-
kroketten
met parmezaan
Kook aardappelen en laat ze uitdampen. pureer
met boter, eidooiers, peper en zout. Breng op
smaak met een scheutje droge sherry (!),
nootmuskaat en een lepeltje mosterd. Voeg dan
fijn geraspte parmezaanse kaas toe in een
verhouding van minstens 1/5 tegenover de
aardappelen. Maar het mag meer zijn.
Deze puree moet zeer stevig aanvoelen.
Desnoods wat vloeiende bloem toevoegen om
de consistentie te verbeteren. Zet de puree een
tijdje in de frigo.
De kroketjes op foto werden gemaakt met een
eenvoudige ‘krokettenpers’, maar het kan ook
met de hand. Wentel ze daarna eerst in bloem,
dan in losgeklopt ei en tenslotte in paneermeel.
Bewaar ze een nacht in de koelkast alvorens ze
te frituren tot goudbruin in plantaardige olie op
185°C.
.
paneermeel
aardappelen
boter
eieren
peper & zout
droge Sherry
Dit zijn geen kaaskroketten, maar wel een
variant op de gewone aardappelkroketten.
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
nootmuskaat
mosterd
parmezaan
bloem