rösti van
zoete aardappelen
met ui
We gaan hier voor een volledig vetvrije versie,
dat is, zonder toegevoegde vetstoffen.
Schil de zoete aardappelen, de uien en de
teentjes knoflook. Snijd de zoete aardappelen
in grote blokken en stoom ze half gaar. Of zet
ze 8 minuten op 1000 W in een stoommandje
in de microgolfoven (dit voor drie grote
exemplaren). Laat uitdampen.
Hak de uien met het knoflook fijn in een cutter
en stoof ze tot glazig in een pan bedoeld om
zonder vetstoffen te kunnen bakken. Heb je die
niet in huis, dan is dat pech en moet je een
antikleefpan gebruiken bestoven met een
minimum aan olijfolie.
komijnpoeder
korianderpoeder
peper en zout
optioneel: olijfolie
Hak de gestoomde zoete aardappelen in de
cutter en meng het resultaat met de
gesauteerde ui met knoflook. Kruid met
komijnpoeder, korianderpoeder, peper uit de
molen en zout.
Meng deze bereiding met een losgeklopt ei.
Schep het deeg in een ring in een vetloze pan
(foto onder) en druk aan met een eetlepel.
Bak de rösti een drietal minuutjes aan elke
kant. Wel voorzichtig omdraaien, want de
koekjes blijven breekbaar, ook al zien ze er
krokant uit.
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
zoete aardappelen
uien
knoflook