rösti van zoete aardappelen met ui
We gaan hier voor een volledig vetvrije versie, dat is, zonder toegevoegde vetstoffen. Schil de zoete aardappelen, de uien en de teentjes knoflook. Snijd de zoete aardappelen in grote blokken en stoom ze half gaar. Of zet ze 8 minuten op 1000 W in een stoommandje in de microgolfoven (dit voor drie grote exemplaren). Laat uitdampen. Hak de uien met het knoflook fijn in een cutter en stoof ze tot glazig in een pan bedoeld om zonder vetstoffen te kunnen bakken. Heb je die niet in huis, dan is dat pech en moet je een antikleefpan gebruiken bestoven met een minimum aan olijfolie.

rösti van zoete aardappelen met ui

rösti van zoete aardappelen met ui 2
komijnpoeder korianderpoeder peper en zout optioneel: olijfolie
Hak de gestoomde zoete aardappelen in de cutter en meng het resultaat met de gesauteerde ui met knoflook. Kruid met komijnpoeder, korianderpoeder, peper uit de molen en zout. Meng deze bereiding met een losgeklopt ei. Schep het deeg in een ring in een vetloze pan (foto onder) en druk aan met een eetlepel. Bak de rösti een drietal minuutjes aan elke kant. Wel voorzichtig omdraaien, want de koekjes blijven breekbaar, ook al zien ze er krokant uit.
Creatief Koken de              passie kookvurige
zoete aardappelen uien knoflook
print

rösti van

zoete aardappelen

met ui

We gaan hier voor een volledig vetvrije versie, dat is, zonder toegevoegde vetstoffen. Schil de zoete aardappelen, de uien en de teentjes knoflook. Snijd de zoete aardappelen in grote blokken en stoom ze half gaar. Of zet ze 8 minuten op 1000 W in een stoommandje in de microgolfoven (dit voor drie grote exemplaren). Laat uitdampen. Hak de uien met het knoflook fijn in een cutter en stoof ze tot glazig in een pan bedoeld om zonder vetstoffen te kunnen bakken. Heb je die niet in huis, dan is dat pech en moet je een antikleefpan gebruiken bestoven met een minimum aan olijfolie.
komijnpoeder korianderpoeder peper en zout optioneel: olijfolie
Hak de gestoomde zoete aardappelen in de cutter en meng het resultaat met de gesauteerde ui met knoflook. Kruid met komijnpoeder, korianderpoeder, peper uit de molen en zout. Meng deze bereiding met een losgeklopt ei. Schep het deeg in een ring in een vetloze pan (foto onder) en druk aan met een eetlepel. Bak de rösti een drietal minuutjes aan elke kant. Wel voorzichtig omdraaien, want de koekjes blijven breekbaar, ook al zien ze er krokant uit.
INGREDIËNTEN BEREIDING
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
print recept print print print recept recept INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: zoete aardappelen  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
kruimelpad:
de              passie Creatief Koken kookvurige
zoete aardappelen uien knoflook