koude pastasalade

Dit is één van de meest gebruikelijke bijgerechtjes voor een barbecue of tuinfeest. Maar het valt ook niet uit de toon op een chique koud en warm buffet. Dit schoteltje is niet alleen super smakelijk, maar je kan het perfect vooraf klaarmaken. En qua samenstelling: the sky is the limit. Varieer en experimenteer naar hartelust met verschillende ingrediënten.
De basis is en blijft natuurlijk de pasta. Kies bij voorkeur voor het korte type, zoals spirelli, macaroni of penne. Om één of andere reden passen de langere slierten zoals spaghetti, cappellini of tagliatelle niet in het concept van een koude bereiding.
lente-uitjes pijnboompitjes eieren witte balsamico olijfolie peper & zout
Halveer de tomaten, verwijder de inhoud en snijd het vruchtvlees in brunoise.
koude pastasalade
Meng alle ingrediënten met de koude pasta en een lepeltje olijfolie. Breng op smaak met een scheutje witte balsamico, peper en zout.
Kook spirelli of andere korte pasta naar keuze al dente en laat afkoelen. Snijd koude gekookte ham in dobbelsteentjes. Snipper lente- uitjes op ringetjes. Laat pijnboompitjes kleuren in een droge hete pan. Kook eieren hard en snijd ze in stukken. Snijd de paprika’s in brunoise. Pel verse tomaten.
Creatief Koken de              passie kookvurige
korte pasta gekookte ham op blok verse tomaten gele en oranje paprika
print

koude pastasalade

Dit is één van de meest gebruikelijke bijgerechtjes voor een barbecue of tuinfeest. Maar het valt ook niet uit de toon op een chique koud en warm buffet. Dit schoteltje is niet alleen super smakelijk, maar je kan het perfect vooraf klaarmaken. En qua samenstelling: the sky is the limit. Varieer en experimenteer naar hartelust met verschillende ingrediënten.
De basis is en blijft natuurlijk de pasta. Kies bij voorkeur voor het korte type, zoals spirelli, macaroni of penne. Om één of andere reden passen de langere slierten zoals spaghetti, cappellini of tagliatelle niet in het concept van een koude bereiding.
lente-uitjes pijnboompitjes eieren korte pasta witte balsamico olijfolie peper & zout
Kook spirelli of andere korte pasta naar keuze al dente en laat afkoelen. Snijd koude gekookte ham in dobbelsteentjes. Snipper lente-uitjes op ringetjes. Laat pijnboompitjes kleuren in een droge hete pan. Kook eieren hard en snijd ze in stukken. Snijd de paprika’s in brunoise. Pel verse tomaten.
Halveer de tomaten, verwijder de inhoud en snijd het vruchtvlees in brunoise.
Meng alle ingrediënten met de koude pasta en een lepeltje olijfolie. Breng op smaak met een scheutje witte balsamico, peper en zout.
INGREDIËNTEN BEREIDING
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
print recept print print print recept recept INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 tomaten - kerstomaten 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 paprika's
selectie:
kruimelpad:
de              passie Creatief Koken kookvurige
korte pasta gekookte ham op blok verse tomaten gele en oranje paprika