koude pastasalade
Dit is één van de meest gebruikelijke
bijgerechtjes voor een barbecue of
tuinfeest. Maar het valt ook niet uit de toon
op een chique koud en warm buffet.
Dit schoteltje is niet alleen super smakelijk,
maar je kan het perfect vooraf klaarmaken.
En qua samenstelling: the sky is the limit.
Varieer en experimenteer naar hartelust met
verschillende ingrediënten.
De basis is en blijft natuurlijk de pasta. Kies
bij voorkeur voor het korte type, zoals
spirelli, macaroni of penne.
Om één of andere reden passen de langere
slierten zoals spaghetti, cappellini of
tagliatelle niet in het concept van een koude
bereiding.
lente-uitjes
pijnboompitjes
eieren
korte pasta
witte balsamico
olijfolie
peper & zout
Kook spirelli of andere korte pasta naar keuze
al dente en laat afkoelen.
Snijd koude gekookte ham in dobbelsteentjes.
Snipper lente-uitjes op ringetjes. Laat
pijnboompitjes kleuren in een droge hete pan.
Kook eieren hard en snijd ze in stukken. Snijd
de paprika’s in brunoise. Pel verse tomaten.
Halveer de tomaten, verwijder de inhoud en
snijd het vruchtvlees in brunoise.
Meng alle ingrediënten met de koude pasta en
een lepeltje olijfolie. Breng op smaak met een
scheutje witte balsamico, peper en zout.
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
korte pasta
gekookte ham op blok
verse tomaten
gele en oranje paprika