Hervekaasje
met gazpacho
van Luikse siroop
Snipper gedroogde vijgen en breng aan de
kook met bier, balsamico en Luikse siroop. Mix
en zeef. Zet koel weg.
Leg de ham tussen 2 lagen keukenpapier onder
gewicht en zet ze 1 minuut op hoogste stand in
microgolf.
Snijd de Hervekaas in vierkantjes of
driehoekjes, bestrooi met suiker en
karameliseer met de bunzenbrander.
Op een aperobordje: leg een kaasje in de
gazpacho en werk af met krokante ham en een
driehoekje amandelvijgenbrood.
Als je dit niet in het winkelrek vindt, kan je het
vervangen door een toastje.
Deze hors d’oeuvre zou bijna het label van
‘streekgerecht’ kunnen verdienen, met
overwegend producten uit Wallonië.
Luikse siroop
balsamico
bruine suiker
amandelen
vijgenbrood
Hervekaas
Ardense ham
Trappist
gedroogde vijgen
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
meer recepten met vlees: