Aussi burger
with the lot
knoflookpoeder
uienpoeder
eieren
ontbijtspek
cheddar
olijfoliespray
mayonaise
barbecuesaus
peper en zout
Voorbereiding. Snijd een gekookte rode biet in
dikke plakken. Marineer ze een kwartiertje in
een mengsel van rode balsamico, een scheut
vloeibare honing, peper en zout. Haal de schil
van een verse ananas en snijd het vruchtvlees
in schijven. Snijd een grote tomaat, type cœur
de bœuf, in dikke plakken. Snijd een paar zoete
uien in ringen.
Vorm hamburgers van zuiver rundergehakt,
gekruid met knoflookpoeder, uienpoeder, peper
en zout. Zet klaar: één eitje per bord, een paar
plakjes ontbijtspek en sneetjes cheddar.
Halveer de hamburgerbroodjes horizontaal.
Bereiding op de plancha. Leg een plancha op
de indirecte zone op de barbecue. Bestuif de
plaat met olijfoliespray en bak de
ananasschijven een minuutje langs elke kant.
Doe hetzelfde met de schijven tomaat. Zet
beiden even langs de kant. Bak op de plancha
één spiegeleitje per bord.
Een Aussie burger is een Australische
hamburger die bekend staat om zijn
combinatie van hartige en zoete smaken.
Wat deze burger bijzonder maakt, is de
toevoeging van rode biet en ananas, naast
de klassieke ingrediënten zoals rundvlees,
bacon, cheddar, sla, tomaat en uien. Er
bestaat ook een variant, de ‘Aussie burger
with the lot’, die extra ingrediënten bevat
zoals hier: een spiegelei. Dit maakt de
burger nog rijker en smaakvoller, perfect
voor een stevige maaltijd.
Bestuif de snijvlakken van de burgerbroodjes
met olijfoliespray en leg ze kort op de plancha
tot ze kleuren.
Bereiding op de grill. Grill de burgers een
paar minuutjes langs elke kant tot ze een mooi
grillpatroon hebben. Controleer of ze voldoende
doorbakken zijn met een spiesje. Er mag geen
bloed meer uit wegvloeien. Bak in een
antidruipbakje boven het directe vuur het spek
tot het krokant is.
Afwerking. Smeer de bodem van het broodje
in met een sausje van mayonaise gemengd
met barbecuesaus. Bouw op naar boven met:
een schijfje tomaat, een ananasring, een plakje
biet, de burger, een plakje cheddar, gebakken
ui en een paar lapjes spek. Leg daarop een
spiegeleitje. Zet het deksel van het broodje
naast deze constructie.
Sluit het deksel van de barbecue nog een
minuutje, zodat alles op serveertemperatuur
komt en de kaas lichtjes gesmolten is. Serveer
met frietjes, ijsbergsla en eventueel koolsla.
rundergehakt
hamburgerbroodjes
verse ananas
rode biet
tomaat
balsamico
vloeibare honing
zoete uien
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vlees: