ingrediënten - info
Aussi burger with the lot
knoflookpoeder
uienpoeder
eieren
ontbijtspek
cheddar
olijfoliespray
mayonaise
barbecuesaus
peper en zout
Voorbereiding. Snijd een gekookte rode biet in dikke plakken.
Marineer ze een kwartiertje in een mengsel van rode
balsamico, een scheut vloeibare honing, peper en zout. Haal
de schil van een verse ananas en snijd het vruchtvlees in
schijven. Snijd een grote tomaat, type cœur de bœuf, in dikke
plakken. Snijd een paar zoete uien in ringen.
Vorm hamburgers van zuiver rundergehakt, gekruid met
knoflookpoeder, uienpoeder, peper en zout. Zet klaar: één
eitje per bord, een paar plakjes ontbijtspek en sneetjes
cheddar. Halveer de hamburgerbroodjes horizontaal.
Bereiding op de plancha. Leg een plancha op de indirecte
zone op de barbecue. Bestuif de plaat met olijfoliespray en
bak de ananasschijven een minuutje langs elke kant. Doe
hetzelfde met de schijven tomaat. Zet beiden even langs de
kant. Bak op de plancha één spiegeleitje per bord.
Een Aussie burger is een Australische hamburger die
bekend staat om zijn combinatie van hartige en zoete
smaken. Wat deze burger bijzonder maakt, is de
toevoeging van rode biet en ananas, naast de klassieke
ingrediënten zoals rundvlees, bacon, cheddar, sla, tomaat
en uien. Er bestaat ook een variant, de ‘Aussie burger
with the lot’, die extra ingrediënten bevat zoals hier: een
spiegelei. Dit maakt de burger nog rijker en smaakvoller,
perfect voor een stevige maaltijd.
Bestuif de snijvlakken van de burgerbroodjes met olijfoliespray
en leg ze kort op de plancha tot ze kleuren.
Bereiding op de grill. Grill de burgers een paar minuutjes
langs elke kant tot ze een mooi grillpatroon hebben. Controleer
of ze voldoende doorbakken zijn met een spiesje. Er mag
geen bloed meer uit wegvloeien. Bak in een antidruipbakje
boven het directe vuur het spek tot het krokant is.
Afwerking. Smeer de bodem van het broodje in met een
sausje van mayonaise gemengd met barbecuesaus. Bouw op
naar boven met: een schijfje tomaat, een ananasring, een
plakje biet, de burger, een plakje cheddar, gebakken ui en een
paar lapjes spek. Leg daarop een spiegeleitje. Zet het deksel
van het broodje naast deze constructie.
Sluit het deksel van de barbecue nog een minuutje, zodat alles
op serveertemperatuur komt en de kaas lichtjes gesmolten is.
Serveer met frietjes, ijsbergsla en eventueel koolsla.
rundergehakt
hamburgerbroodjes
verse ananas
rode biet
tomaat
balsamico
vloeibare honing
zoete uien
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.