besmeç – bulgur burgers
De burgers. Kook de bulgur gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de uien, knoflookteentjes en peterselie zeer fijn. Meng met het lamsgehakt en met de gekookte bulgur, die een verhouding hebben van 3 op 1. Kneed goed tot de mengeling voldoende homogeen is, met toevoeging van een paar eieren, een paar eetlepels bloem en wat tomatenpuree. Kruid met zacht paprikapoeder, peper uit de molen, komijnpoeder en zout. Let erop dat de mengeling voldoende stevig is, om het uiteenvallen van de burgers te vermijden. Bestuif de burgers met olijfolie en grill ze tot ze gaar zijn in de oven, voorverwarmd op 185°C. Tot daar de Besmeç. Daarna heb ik verder nagedacht hoe het bord te vullen in ‘Turkse stijl’. Maak de saus. Snijd een courgette, een ui en een rode paprika in fijne brunoise. Fruit deze mengeling in een beetje olijfolie. Kruid met peper uit de molen en zout. Voeg een kuipje tomatenpuree toe en een paar scheutjes room. Laat even doorkoken en verlaag het vuur. Meng nu onder het kookpunt met een potje Griekse yoghurt en roer alles goed om.

besmeç – bulgur burgers

Griekse yoghurt halloumi kaas trostomaatjes courgette rode paprika room pitabroodjes sla of tuinkruiden komijn paprikapoeder peper en zout
Snijd de halloumi in dobbelsteentjes van een halve centimeter en bak ze bruin in een hete pan met een vleugje olijfolie. Was en snijd de trostomaatjes in schijfjes. Maak spiegeleitjes, evenveel als je borden te vullen hebt. Bak een paar schijven ui in wat olijfolie tot ze beginnen te karamelliseren. Warm de pitabroodjes 2 minuten op in een broodrooster en snijd ze doormidden. Op het bord. Een halve spiegel yoghurtsaus, rond de bodem van het pitabroodje. Daarop wat groen, zoals hier basilicumblaadjes en peterselie. Gewone sla is ook OK. Daarop een bulgur burger, gebakken ui en een spiegeleitje. Kruid dat met peper, zout en een beetje zacht paprikapoeder. Zet het kapje van het pitabroodje ertegen. Werk af met gesneden trostomaatjes en gebakken halloumi.
besmeç – bulgur burgers 2
bulgur gehakt lam of rund uien peterselie knoflook eieren bloem olijfolie tomatenpuree
Creatief Koken de              passie kookvurige
print

besmeç

bulgur burgers

De burgers. Kook de bulgur gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de uien, knoflookteentjes en peterselie zeer fijn. Meng met het lamsgehakt en met de gekookte bulgur, die een verhouding hebben van 3 op 1. Kneed goed tot de mengeling voldoende homogeen is, met toevoeging van een paar eieren, een paar eetlepels bloem en wat tomatenpuree. Kruid met zacht paprikapoeder, peper uit de molen, komijnpoeder en zout. Let erop dat de mengeling voldoende stevig is, om het uiteenvallen van de burgers te vermijden. Bestuif de burgers met olijfolie en grill ze tot ze gaar zijn in de oven, voorverwarmd op 185°C. Tot daar de Besmeç. Daarna heb ik verder nagedacht hoe het bord te vullen in ‘Turkse stijl’. Maak de saus. Snijd een courgette, een ui en een rode paprika in fijne brunoise. Fruit deze mengeling in een beetje olijfolie. Kruid met peper uit de molen en zout. Voeg een kuipje tomatenpuree toe en een paar scheutjes room. Laat even doorkoken en verlaag het vuur. Meng nu onder het kookpunt met een potje Griekse yoghurt en roer alles goed om.
Snijd de halloumi in dobbelsteentjes van een halve centimeter en bak ze bruin in een hete pan met een vleugje olijfolie. Was en snijd de trostomaatjes in schijfjes. Maak spiegeleitjes, evenveel als je borden te vullen hebt. Bak een paar schijven ui in wat olijfolie tot ze beginnen te karamelliseren. Warm de pitabroodjes 2 minuten op in een broodrooster en snijd ze doormidden. Op het bord. Een halve spiegel yoghurtsaus, rond de bodem van het pitabroodje. Daarop wat groen, zoals hier basilicumblaadjes en peterselie. Gewone sla is ook OK. Daarop een bulgur burger, gebakken ui en een spiegeleitje. Kruid dat met peper, zout en een beetje zacht paprikapoeder. Zet het kapje van het pitabroodje ertegen. Werk af met gesneden trostomaatjes en gebakken halloumi.
Griekse yoghurt halloumi kaas trostomaatjes courgette rode paprika room pitabroodjes sla of tuinkruiden komijn paprikapoeder peper en zout
bulgur gehakt lam of rund uien peterselie knoflook eieren bloem olijfolie tomatenpuree
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: print recept print print print recept recept 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 paprika's courgette  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 tomaten - kerstomaten knoflook (verse)  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06
selectie:
kruimelpad:
meer recepten met vlees:
de              passie Creatief Koken kookvurige