bobotie
ingrediënten - info rundsgehakt (of lamsgehakt) amandelen rozijnen citroen wit brood melk uien knoflook peterselie boter eieren
Rooster een handvol geschaafde amandelen. Laat een kopje rozijnen weken in wat water. Schaaf de zeste van een onbespoten citroen. Week een paar sneden wit brood zonder korst in melk. Snipper een paar uien en bak ze in olijfolie tot ze bijna karamelliseren. Doe een paar geplette knoflookteentjes en een handvol gehakte peterselie bij de uien en laat mee bakken. Doe er het gehakt bij. Bak het rul en tot alle vocht bijna verdampt is. Meng deze bereiding met een paar eetlepels appelchutney, een losgeklopt ei, de amandelschilfers, de citroenzeste, het sap van een halve citroen, een paar eetlepels tomatenpuree, het uitgeknepen brood, blaadjes verse koriander en de uitgelekte rozijntjes. Kruid naar smaak met kurkuma, kerriepoeder, geraspte verse gember, komijnpoeder, kruidnagelpoeder, peper en zout. Schep de bereiding in een ovenschotel ingevet met olijfolie. Steek er een paar blaadjes laurier in. Druk de bovenkant goed aan tot een egale oppervlakte. Let erop dat er nog een centimetertje rand overblijft voor de toplaag. Zet de schotel 35 minuten in een oven voorverwarmd op 185°C.

bobotie

de              passie Creatief Koken kookvurige
tomatenpuree appelchutney kurkuma kerriepoeder gember komijnpoeder koriander kruidnagelpoeder peper en zout olijfolie room laurier
Kluts een paar eieren met een paar eetlepels room en giet dit over de schotel. Als de eieren gestold zijn, is de schotel klaar om op te dienen. Dien op met rijst met rozijntjes, appelchutney en een currysausje.
Bobotie is een klassiek ovengerecht uit de Zuid- Afrikaanse keuken. Het stamt uit de 17e eeuw, ten tijde van de kolonisatie door de Nederlanders. Er door de eeuwen heen wel varianten op het recept ontwikkeld, maar het algemeen principe van een stevig gekruide vleesschotel met een deklaag van eieren is gebleven. Ik heb recepten gevonden met sperziebonen, bananen en zelfs abrikozenconfituur. Mijn versie probeert zo nauw mogelijk aan te sluiten bij het oorspronkelijke recept.
De ovenschotel zonder toplaag van eiermengsel
Cuisine Créative Recettes en français
Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken

bobotie

Rooster een handvol geschaafde amandelen. Laat een kopje rozijnen weken in wat water. Schaaf de zeste van een onbespoten citroen. Week een paar sneden wit brood zonder korst in melk. Snipper een paar uien en bak ze in olijfolie tot ze bijna karamelliseren. Doe een paar geplette knoflookteentjes en een handvol gehakte peterselie bij de uien en laat mee bakken. Doe er het gehakt bij. Bak het rul en tot alle vocht bijna verdampt is. Meng deze bereiding met een paar eetlepels appelchutney, een losgeklopt ei, de amandelschilfers, de citroenzeste, het sap van een halve citroen, een paar eetlepels tomatenpuree, het uitgeknepen brood, blaadjes verse koriander en de uitgelekte rozijntjes. Kruid naar smaak met kurkuma, kerriepoeder, geraspte verse gember, komijnpoeder, kruidnagelpoeder, peper en zout. Schep de bereiding in een ovenschotel ingevet met olijfolie. Steek er een paar blaadjes laurier in. Druk de bovenkant goed aan tot een egale oppervlakte. Let erop dat er nog een centimetertje rand overblijft voor de toplaag. Zet de schotel 35 minuten in een oven voorverwarmd op 185°C.
Ingrediënten Bereiding de              passie Creatief Koken kookvurige Cuisine Créative Recettes en français Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken
Kluts een paar eieren met een paar eetlepels room en giet dit over de schotel. Als de eieren gestold zijn, is de schotel klaar om op te dienen. Dien op met rijst met rozijntjes, appelchutney en een currysausje.
ingrediënten - info rundsgehakt (of lamsgehakt) amandelen rozijnen citroen wit brood melk uien knoflook peterselie boter eieren
tomatenpuree appelchutney kurkuma kerriepoeder gember komijnpoeder koriander kruidnagelpoeder peper en zout olijfolie room laurier
Bobotie is een klassiek ovengerecht uit de Zuid-Afrikaanse keuken. Het stamt uit de 17e eeuw, ten tijde van de kolonisatie door de Nederlanders. Er door de eeuwen heen wel varianten op het recept ontwikkeld, maar het algemeen principe van een stevig gekruide vleesschotel met een deklaag van eieren is gebleven. Ik heb recepten gevonden met sperziebonen, bananen en zelfs abrikozenconfituur. Mijn versie probeert zo nauw mogelijk aan te sluiten bij het oorspronkelijke recept.
De ovenschotel zonder toplaag van eiermengsel
privacy beleid