Lamsgehaktballetjes uit Andalusië
ingrediënten - info lamsgehakt aubergine olijfolie oud broodkruim melk knoflook peterselie eieren peper & zout komijnpoeder vloeiende bloem ui
De gehaktballetjes: snijd een aubergine in kleine stukjes en bak deze in een pan met olijfolie. Laat even afkoelen en voeg ze bij het lamsgehakt. Laat broodkruim weken in melk. Meng met het lamsgehakt en voeg gehakte knoflook, gehakte peterselie, eigeel, zout, peper en komijnpoeder toe. Meng goed. Kneed het deeg in kleine porties. Maak er platte balletjes van. Wentel ze in bloem en bak ze in een braadpan met hete olie. Haal de gehaktballetjes uit de pan en laat ze uitlekken op absorberend papier. De saus: bak in dezelfde braadpan gehakte zachte ui en gehakte rode puntpaprika. Halveer een rood pimentpepertje, verwijder de zaadjes en laat kort meebakken. Maak een kruidenmengsel met kardemom, koriander, venkelzaden, cayennepeper, zwarte peperkorrels, kruidnagel, kaneelpoeder en nootmuskaat. Gebruik een koffiemolentje om een poedervormig mengsel te maken. Doe het kruidenmengsel en tomaten uit blik bij de groenten in de pan. Verminder het vuur en voeg room toe. Laat 2 tot 3 minuten sudderen. Voeg de gehaktballetjes toe aan de saus en laat nog 10 tot 15 minuten staan op laag vuur.
Vanaf de achtste eeuw en bijna acht eeuwen lang was het Spaanse Andalusië in handen van de moren. Ze noemden het Al-Andalus. Hun invloed is tot vandaag nog steeds te merken in de stijl van vele historische gebouwen, maar ook in de Andalusische keuken. Deze bereidingswijze van albondigas is daar een voorbeeld van.
Presenteer het gerecht in een diepe schaal. Werk af met een beetje geraspte schil van een onbespoten sinaasappel en gehakte peterselie.
puntpaprika rood pimentpepertje kardemom koriander venkelzaad cayennepeper zwarte peperbolletjes kruidnagel kaneelpoeder nootmuskaat tomaten uit blik room sinaasappel peterselie
Creatief Koken de              passie kookvurige
ingrediënten - info lamsgehakt aubergine olijfolie oud broodkruim melk knoflook peterselie eieren peper & zout komijnpoeder vloeiende bloem ui
De gehaktballetjes: snijd een aubergine in kleine stukjes en bak deze in een pan met olijfolie. Laat even afkoelen en voeg ze bij het lamsgehakt. Laat broodkruim weken in melk. Meng met het lamsgehakt en voeg gehakte knoflook, gehakte peterselie, eigeel, zout, peper en komijnpoeder toe. Meng goed. Kneed het deeg in kleine porties. Maak er platte balletjes van. Wentel ze in bloem en bak ze in een braadpan met hete olie. Haal de gehaktballetjes uit de pan en laat ze uitlekken op absorberend papier. De saus: bak in dezelfde braadpan gehakte zachte ui en gehakte rode puntpaprika. Halveer een rood pimentpepertje, verwijder de zaadjes en laat kort meebakken. Maak een kruidenmengsel met kardemom, koriander, venkelzaden, cayennepeper, zwarte peperkorrels, kruidnagel, kaneelpoeder en nootmuskaat. Gebruik een koffiemolentje om een poedervormig mengsel te maken. Doe het kruidenmengsel en tomaten uit blik bij de groenten in de pan. Verminder het vuur en voeg room toe. Laat 2 tot 3 minuten sudderen. Voeg de gehaktballetjes toe aan de saus en laat nog 10 tot 15 minuten staan op laag vuur.
Vanaf de achtste eeuw en bijna acht eeuwen lang was het Spaanse Andalusië in handen van de moren. Ze noemden het Al-Andalus. Hun invloed is tot vandaag nog steeds te merken in de stijl van vele historische gebouwen, maar ook in de Andalusische keuken. Deze bereidingswijze van albondigas is daar een voorbeeld van.
Ingrediënten Bereiding
Presenteer het gerecht in een diepe schaal. Werk af met een beetje geraspte schil van een onbespoten sinaasappel en gehakte peterselie.
puntpaprika rood pimentpepertje kardemom koriander venkelzaad cayennepeper zwarte peperbolletjes kruidnagel kaneelpoeder nootmuskaat tomaten uit blik room sinaasappel peterselie
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français
privacy beleid de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige