De gehaktballetjes: snijd een aubergine in
kleine stukjes en bak deze in een pan met
olijfolie. Laat even afkoelen en voeg ze bij
het lamsgehakt.
Laat broodkruim weken in melk. Meng met
het lamsgehakt en voeg gehakte knoflook,
gehakte peterselie, eigeel, zout, peper en
komijnpoeder toe. Meng goed.
Kneed het deeg in kleine porties. Maak er
platte balletjes van. Wentel ze in bloem en
bak ze in een braadpan met hete olie. Haal
de gehaktballetjes uit de pan en laat ze
uitlekken op absorberend papier.
De saus: bak in dezelfde braadpan gehakte
zachte ui en gehakte rode puntpaprika.
Halveer een rood pimentpepertje, verwijder
de zaadjes en laat kort meebakken.
Maak een kruidenmengsel met kardemom,
koriander, venkelzaden, cayennepeper,
zwarte peperkorrels, kruidnagel,
kaneelpoeder en nootmuskaat. Gebruik een
koffiemolentje om een poedervormig
mengsel te maken.
Doe het kruidenmengsel en tomaten uit blik
bij de groenten in de pan.
Verminder het vuur en voeg room toe. Laat 2
tot 3 minuten sudderen. Voeg de
gehaktballetjes toe aan de saus en laat nog
10 tot 15 minuten staan op laag vuur.
Vanaf de achtste eeuw en bijna acht
eeuwen lang was het Spaanse Andalusië
in handen van de moren. Ze noemden het
Al-Andalus.
Hun invloed is tot vandaag nog steeds te
merken in de stijl van vele historische
gebouwen, maar ook in de Andalusische
keuken. Deze bereidingswijze van
albondigas is daar een voorbeeld van.
Presenteer het gerecht in een diepe schaal.
Werk af met een beetje geraspte schil van een
onbespoten sinaasappel en gehakte peterselie.
puntpaprika
rood pimentpepertje
kardemom
koriander
venkelzaad
cayennepeper
zwarte
peperbolletjes
kruidnagel
kaneelpoeder
nootmuskaat
tomaten uit blik
room
sinaasappel
peterselie
lamsgehakt
aubergine
olijfolie
oud broodkruim
melk
knoflook
peterselie
eieren
peper & zout
komijnpoeder
vloeiende bloem
ui
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
soortgelijk gerecht:
kruimelpad:
meer recepten met vlees: