Breng 40 gram water met de azijn aan de
kook. Doe er de suiker, boter en zout bij en
roer tot de suiker volledig opgelost is. Laat
een kwartiertje inkoken tot een dikke,
stroperige massa.
Is de karamel mooi bruin, neem er dan een
koffielepeltje van af en giet dit in een
kommetje ijskoud water. Als het bolletje hard
wordt is de boterbabbelaar klaar.
boterbabbelaars
De babbelaars of ‘súkerspekken’ werden
vroeger door de Zeeuwse huisvrouwen
thuis gemaakt. Soms zelfs ‘à la minute’
voor bij de koffie bij onverwacht bezoek.
De charme van dit snoepje is immers de
eenvoud in bereiding.
Info:
Bakkersinbedrijf.nl
Medioburgum-walacra.nl
Giet deze massa op een vel bakpapier op een
ovenschotel en snijd de karamel in lange linten
van een centimetertje breedte.
Knip na een tijdje afkoelen de linten met een
schaar in stukjes. Laat de boterbabbelaars
verder afkoelen.
Naar een recept van het Nederlands
Bakkerijmuseum Het Warme Land
1 gram zout
1 eetlepel boter om
in te vetten
21 gram azijn
100 gr suiker
15 gr boter
ongezouten
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
meer recepten van zoete bereidingen: