boterbabbelaars

21 gram azijn 100 gr suiker 15 gr boter ongezouten
Breng 40 gram water met de azijn aan de kook. Doe er de suiker, boter en zout bij en roer tot de suiker volledig opgelost is. Laat een kwartiertje inkoken tot een dikke, stroperige massa. Is de karamel mooi bruin, neem er dan een koffielepeltje van af en giet dit in een kommetje ijskoud water. Als het bolletje hard wordt is de boterbabbelaar klaar.
De babbelaars of ‘súkerspekken’ werden vroeger door de Zeeuwse huisvrouwen thuis gemaakt. Soms zelfs ‘à la minute’ voor bij de koffie bij onverwacht bezoek. De charme van dit snoepje is immers de eenvoud in bereiding. Info: Bakkersinbedrijf.nl Medioburgum-walacra.nl
Giet deze massa op een vel bakpapier op een ovenschotel en snijd de karamel in lange linten van een centimetertje breedte. Knip na een tijdje afkoelen de linten met een schaar in stukjes. Laat de boterbabbelaars verder afkoelen. Naar een recept van het Nederlands Bakkerijmuseum Het Warme Land
1 gram zout 1 eetlepel boter om in te vetten
Creatief Koken de              passie kookvurige receptinfo
21 gram azijn 100 gr suiker 15 gr boter ongezouten
Breng 40 gram water met de azijn aan de kook. Doe er de suiker, boter en zout bij en roer tot de suiker volledig opgelost is. Laat een kwartiertje inkoken tot een dikke, stroperige massa. Is de karamel mooi bruin, neem er dan een koffielepeltje van af en giet dit in een kommetje ijskoud water. Als het bolletje hard wordt is de boterbabbelaar klaar.

boterbabbelaars

De babbelaars of ‘súkerspekken’ werden vroeger door de Zeeuwse huisvrouwen thuis gemaakt. Soms zelfs ‘à la minute’ voor bij de koffie bij onverwacht bezoek. De charme van dit snoepje is immers de eenvoud in bereiding. Info: Bakkersinbedrijf.nl Medioburgum-walacra.nl
Ingrediënten Bereiding
Giet deze massa op een vel bakpapier op een ovenschotel en snijd de karamel in lange linten van een centimetertje breedte. Knip na een tijdje afkoelen de linten met een schaar in stukjes. Laat de boterbabbelaars verder afkoelen. Naar een recept van het Nederlands Bakkerijmuseum Het Warme Land
1 gram zout 1 eetlepel boter om in te vetten
receptfiche receptfiche Cuisine Créative Recettes en français de              passie Creatief Koken kookvurige de              passie Creatief Koken kookvurige