mojito
mojito agrum zero
Mojito en Ernest Hemmingway zijn één
begrip. De beroemde schrijver dronk het in
zijn ‘stamcafé’ Bodeguita del medio in
Havana.
Det drankje is nu één van de populairste
longdrinks in de hele wereld. Let wel, het
vraagt wat tijd om het correct te prepareren.
Gewoon wat rum met ijs in een glas kwakken
en er een tak munt bovenop leggen is het
dus niet.
Vul een glas met de muntblaadjes.
Voeg een scheutje limoensap en een lepeltje
rietsuiker toe. Stamp de blaadjes fijn met een
stamper.
Vul verder aan tot driekwart met gebroken ijs.
Giet vervolgens de gewenste hoeveelheid rum
op het ijs en roer goed.
Vul tot slot het glas tot de rand met sodawater.
Decoreer met een schijfje limoen of verse munt
en dien op.
sodawater
agrum zero tonic
rietsuiker
witte Havana rum
muntblaadjes
bio-limoen
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad: