Irish coffee
Maak zeer sterke en dampend hete koffie. Klop
volle room halfvast op.
Verwarm het glas met heet water.
Giet het water weg en vul het glas voor 2/3 met
koffie.
Los er 1 eetlepel bruine suiker in op en roer
dan een borrelglas Ierse whisky onder de
koffie.
Joe Sheridan is de bedenker van dit
hartverwarmende drankje. Hij serveerde het
in de jaren ‘40 van vorige eeuw in de bar
van Shannon airport. Het was bedoeld om
de verkleunde reizigers van
langeafstandvluchten op te beuren.
Eén van hen was een journalist die er in de
VS een bijzonder lovend artikel over
publiceerde. Dat was het begin van de
wereldwijde doorbraak van het drankje.
Giet de half opgeklopte room op de rug van
een eetlepel in het glas tot de rand.
Alle andere bereidingen en presentaties (zoals
in 3 lagen of flamberen) zijn bullshit en
camoufleren teveel suiker en te weinig whisky.
bruine suiker
Ierse whisky
koffie
volle room
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad: