Christmas punch
Vul een plastiek zakje met water en sluit het
lekdicht af. Leg het zakje in de diepvries tot het
een ijsklomp geworden is. Haal de verpakking
eraf en leg het in de bowl en giet er de
bereiding over net voor het opdienen.
Meng in een verhouding van 1 cognac, 1
bruine rum, 1 triple sec met 2 appelsiensap, 1
pompelmoessap en 6 ananassap.
Vul op met een fles schuimwijn, vlak voor het
opdienen.
De oorsprong van de punch ligt in India.
Het woord betekent zoveel als ‘vijf’ wat
staat voor de vijf belangrijkste
ingrediënten die het bevat: water, limoen,
suiker, kruiden en alcohol. In de 17e
eeuw, de koloniale periode, werd het
drankje geïntroduceerd in het Verenigd
Koninkrijk.
De Christmas punch heeft er nog altijd
een vaste plaats in de Kersttraditie.
Hier één van de vele varianten op het
thema. Je kan er zelf andere bedenken,
met of zonder alcohol. Er is slechts één
belangrijke stelregel: punch wordt
geserveerd in een bowl en die is liefst zo
groot mogelijk.
appelsiensap
pompelmoessap
ananassap
schuimwijn
Cognac
bruine rum
Triple Sec