Vul een plastiek zakje met water en sluit het lekdicht af. Leg het zakje in de diepvries tot het een ijsklomp geworden is. Haal de verpakking eraf en leg het in de bowl en giet er de bereiding over net voor het opdienen. Meng in een verhouding van 1 cognac, 1 bruine rum, 1 triple sec met 2 appelsiensap, 1 pompelmoessap en 6 ananassap. Vul op met een fles schuimwijn, vlak voor het opdienen.
Cognac bruine rum Triple Sec

Christmas punch

De oorsprong van de punch ligt in India. Het woord betekent zoveel als ‘vijf’ wat staat voor de vijf belangrijkste ingrediënten die het bevat: water, limoen, suiker, kruiden en alcohol. In de 17e eeuw, de koloniale periode, werd het drankje geïntroduceerd in het Verenigd Koninkrijk. De Christmas punch heeft er nog altijd een vaste plaats in de Kersttraditie. Hier één van de vele varianten op het thema. Je kan er zelf andere bedenken, met of zonder alcohol. Er is slechts één belangrijke stelregel: punch wordt geserveerd in een bowl en die is liefst zo groot mogelijk.
appelsiensap pompelmoessap ananassap schuimwijn
Cuisine Créative Recettes en français
de              passie Creatief Koken kookvurige Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken

Christmas punch

Vul een plastiek zakje met water en sluit het lekdicht af. Leg het zakje in de diepvries tot het een ijsklomp geworden is. Haal de verpakking eraf en leg het in de bowl en giet er de bereiding over net voor het opdienen. Meng in een verhouding van 1 cognac, 1 bruine rum, 1 triple sec met 2 appelsiensap, 1 pompelmoessap en 6 ananassap. Vul op met een fles schuimwijn, vlak voor het opdienen.
De oorsprong van de punch ligt in India. Het woord betekent zoveel als ‘vijf’ wat staat voor de vijf belangrijkste ingrediënten die het bevat: water, limoen, suiker, kruiden en alcohol. In de 17e eeuw, de koloniale periode, werd het drankje geïntroduceerd in het Verenigd Koninkrijk. De Christmas punch heeft er nog altijd een vaste plaats in de Kersttraditie. Hier één van de vele varianten op het thema. Je kan er zelf andere bedenken, met of zonder alcohol. Er is slechts één belangrijke stelregel: punch wordt geserveerd in een bowl en die is liefst zo groot mogelijk.
Bereiding Ingrediënten de              passie Creatief Koken kookvurige
appelsiensap pompelmoessap ananassap schuimwijn
Cuisine Créative Recettes en français Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken
Cognac bruine rum Triple Sec
privacy beleid