Vul een bakje met water. Leg het in de diepvries tot de inhoud
een ijsklomp geworden is. Haal de ijsklomp uit het bakje en
leg het in de bowl.
Meng in een verhouding van 1 cognac, 1 bruine rum, 1 triple
sec met 3 versgeperst mandarijntjessap en 3 ananassap. Vul
op met een fles schuimwijn, vlak voor het opdienen. De
hoeveelheden drank pus sap moeten ongeveer gelijk zijn aan
de inhoud van de fles schuimwijn.
1 Cognac
1 bruine rum
1 Triple Sec
Christmas punch
De oorsprong van de ‘punch’ ligt in India. Het woord
betekent zoveel als ‘vijf’ wat staat voor de vijf
belangrijkste ingrediënten die het bevat: water, limoen,
suiker, kruiden en alcohol. In de 17e eeuw, de koloniale
periode, werd het drankje geïntroduceerd in het Verenigd
Koninkrijk. De Christmas punch heeft er nog altijd een
vaste plaats in de Kersttraditie.
Hier één van de vele varianten op het thema. Je kan er
zelf andere bedenken, met of zonder alcohol. Er is slechts
één belangrijke stelregel: punch wordt geserveerd in een
bowl en die is liefst zo groot mogelijk.
3 mandarijntjessap
3 ananassap
fles cava of prosecco