komkommer knoflook munt Griekse yoghurt zout rundsgehakt paprika’s olijfolie rode ui sla kerstomaatjes platte peterselie aubergine
Caciksaus: schil en snijd een komkommer in fijne brunoise. Knijp een knoflookteentje door de lookpers. Snipper een paar muntblaadjes. Meng dit alles met een potje Griekse yoghurt en kruid bij met een beetje peper en zout. Köfte kruiding. Daarvoor heb je nodig: komijn, venkelzaad, korianderzaadjes, geritste tijm en zwarte peperbolletjes. Maak er poeder van in een koffiemolentje en meng met knoflookpoeder, paprikapoeder, uienpoeder, kaneelpoeder en cayennepeper. Begin met gelijke hoeveelheden van elk en verhoog daarna de hoeveelheid van één of meerdere ingrediënten om de mengeling te bekomen die past bij jouw smaak. Rundsburgers: meng zuiver rundsgehakt met de zelfgemaakte köfte kruiding en een snuifje zout. Maak er burgertjes van met een ongeveer dezelfde diameter van een aubergine. De groenten: schil en snijd rode puntpaprika’s in stukken. Bak ze gaar in olijfolie. Snijd rode uien op schijven en bak die in een beetje olijfolie tot ze glazig zijn. Was en snijd de sla, halveer kerstomaatjes en pluk blaadjes platte peterselie. Snijd een aubergine in schijven en bak die goudbruin aan beide zijden in een pan met hete olijfolie. Kruid met peper en zout.

Turkse rundsburger met caciksaus

Deze hamburger heeft de kruiding die eigen is aan de Turkse keuken. Je kan de köfte kruidenmix kant-en klaar kopen, maar hoeveel leuker is het niet om je eigen favoriete mix te maken. Cacik is verwant aan tzatziki. Belangrijk verschilpunt is dat de komkommer niet geraspt en door de puntzeef geduwd wordt om het vocht te verwijderen.
Bouw de rundsburgers op beginnend met een schijf aubergine. Vervolgens opwaarts met ui, burger, paprika, saus, aubergine, burger, ui, saus, aubergine. Prik vast met een barbecuespiesje. Werk het bord af met de sla, kerstomaatjes en peterselie. Geef er apart nog een potje met cacik bij. Serveer bij deze burger plat Turks brood.
köfte kruidenmix: komijn venkelzaad korianderzaadjes tijm peperbolletjes knoflookpoeder paprikapoeder uipoeder kaneelpoeder cayennepeper

wereldkeuken

de              passie Creatief Koken kookvurige

Turkse rundsburger

met caciksaus

komkommer knoflook munt Griekse yoghurt zout rundsgehakt paprika’s olijfolie rode ui sla kerstomaatjes platte peterselie aubergine
Caciksaus: schil en snijd een komkommer in fijne brunoise. Knijp een knoflookteentje door de lookpers. Snipper een paar muntblaadjes. Meng dit alles met een potje Griekse yoghurt en kruid bij met een beetje peper en zout. Köfte kruiding. Daarvoor heb je nodig: komijn, venkelzaad, korianderzaadjes, geritste tijm en zwarte peperbolletjes. Maak er poeder van in een koffiemolentje en meng met knoflookpoeder, paprikapoeder, uienpoeder, kaneelpoeder en cayennepeper. Begin met gelijke hoeveelheden van elk en verhoog daarna de hoeveelheid van één of meerdere ingrediënten om de mengeling te bekomen die past bij jouw smaak. Rundsburgers: meng zuiver rundsgehakt met de zelfgemaakte köfte kruiding en een snuifje zout. Maak er burgertjes van met een ongeveer dezelfde diameter van een aubergine. De groenten: schil en snijd rode puntpaprika’s in stukken. Bak ze gaar in olijfolie. Snijd rode uien op schijven en bak die in een beetje olijfolie tot ze glazig zijn. Was en snijd de sla, halveer kerstomaatjes en pluk blaadjes platte peterselie. Snijd een aubergine in schijven en bak die goudbruin aan beide zijden in een pan met hete olijfolie. Kruid met peper en zout.
Deze hamburger heeft de kruiding die eigen is aan de Turkse keuken. Je kan de köfte kruidenmix kant-en klaar kopen, maar hoeveel leuker is het niet om je eigen favoriete mix te maken. Cacik is verwant aan tzatziki. Belangrijk verschilpunt is dat de komkommer niet geraspt en door de puntzeef geduwd wordt om het vocht te verwijderen.

wereldkeuken

Bouw de rundsburgers op beginnend met een schijf aubergine. Vervolgens opwaarts met ui, burger, paprika, saus, aubergine, burger, ui, saus, aubergine. Prik vast met een barbecuespiesje. Werk het bord af met de sla, kerstomaatjes en peterselie. Geef er apart nog een potje met cacik bij. Serveer bij deze burger plat Turks brood.
Bereiding Ingrediënten de              passie Creatief Koken kookvurige
köfte kruidenmix: komijn venkelzaad korianderzaadjes tijm peperbolletjes knoflookpoeder paprikapoeder uipoeder kaneelpoeder cayennepeper
privacy beleid