Scheid het eiwit van de dooier. Klop het stijf.
Leg een vel bakpapier in een ovenschotel. Leg
er een sneetje brood op. Leg daarop een plakje
kaas. Je kan het recept in deze fase verfijnen
met een sneetje gekookte of gedroogde ham.
Schep met twee eetlepels het eiwit op de kaas.
Maak een mooi bergje en druk in het midden
ervan een kuiltje. Zorg ervoor dat er geen open
gaten zijn in het kuiltje, waardoor de eidooier
zou kunnen ontsnappen.
Zet de ovenschotel 6 minuutjes in een
voorverwarmde oven op 200°C. Haal de schotel
uit de oven en controleer of het gebakken eiwit
stevig genoeg is. Schep dan voorzichtig met
een lepel de eidooier in het kuiltje.
Zet de schotel terug in de oven voor een drietal
minuutjes tot de dooier begint te stollen.
Haal de schotel uit de oven en schep de
constructie op een bord. Werk af met peper en
zout.
plakjes kaas
peper en zout
facultatief: ham
wolkeneitje
Een wolkeneitje is eigenlijk een spiegelei
met pretentie. Maar het oogt mooi bij het
zondagse ontbijt of als brunchgerechtje.
Niet moeilijk om maken en een beetje
hobbykok verzint er wel varianten voor met
ham, parmezaan, kruiden en waarom niet,
zelfs een sausje erbij.
eieren
brood
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
meer vegetarische recepten: