plakjes kaas
peper en zout
facultatief: ham
ingrediënten - info
eieren
brood
wolkeneitje
Een wolkeneitje is eigenlijk een spiegelei met pretentie.
Maar het oogt mooi bij het zondagse ontbijt of als
brunchgerechtje.
Niet moeilijk om maken en een beetje hobbykok verzint er
wel varianten voor met ham, parmezaan, kruiden en
waarom niet, zelfs een sausje erbij.
Scheid het eiwit van de dooier. Klop het stijf. Leg een vel
bakpapier in een ovenschotel. Leg er een sneetje brood op.
Leg daarop een plakje kaas. Je kan het recept in deze fase
verfijnen met een sneetje gekookte of gedroogde ham.
Schep met twee eetlepels het eiwit op de kaas. Maak een
mooi bergje en druk in het midden ervan een kuiltje. Zorg
ervoor dat er geen open gaten zijn in het kuiltje, waardoor de
eidooier zou kunnen ontsnappen.
Zet de ovenschotel 6 minuutjes in een voorverwarmde oven op
200°C. Haal de schotel uit de oven en controleer of het
gebakken eiwit stevig genoeg is. Schep dan voorzichtig met
een lepel de eidooier in het kuiltje.
Zet de schotel terug in de oven voor een drietal minuutjes tot
de dooier begint te stollen.
Haal de schotel uit de oven en schep de constructie op een
bord. Werk af met peper en zout.
meer vegetarische gerechten: