mascarpone
eieren
fijne suiker
mango’s
gelatineblaadjes
saffraan
vanillesuiker
ingrediënten - info
fondant chocolade
poedersuiker
volle room
amaretto
oploskoffie
chocolademascarpone met mango en saffraanroom
Chocolademascarpone. Meng 500 g mascarpone met 100 g
bloemsuiker. Smelt 100 g chocolade met 25 cl room en een
zakje oploskoffie. Meng beide bereidingen samen met een
scheut amaretto. Zet koel weg.
Mangomousse. Schil en ontpit een paar mango’s. Bewaar
een paar mooi schijven vruchtvlees voor later gebruik. Pureer
de rest met de staafmixer. Klop au bain-marie, 3 eidooiers
samen met 100 g fijne suiker tot een lichte ruban. Voeg
geleidelijk de mangopuree toe. Blijf kloppen tot een mooie
gladde mousse ontstaan is. Week een tweetal blaadjes
gelatine, knijp ze uit en meng met de warme mousse.
Giet de bereiding in een glazen schotel en zet afgedekt weg in
de koelkast. Stort de opgesteven mousse op een werkblad en
snijd er met een ring torentjes uit. Reken op één à twee
torentjes per bord. Zet die afgedekt weg in de diepvries. Haal
ze er een kwartiertje voor het opdienen weer uit.
Saffraanroom. Meng 25 cl room met een half potje
saffraanpoeder en 12 g vanillesuiker. Heb je een sifon (kidde)
vul die dan met dit mengsel en zet koel weg. Anders klop je de
room op en vul je er een spuitzak met gekarteld mondstuk
mee. Zet eveneens koel weg.
Chocoladehartjes. Smelt een paar repen chocolade au bain-
marie. Strijk de massa gelijkmatig uit op een vel bakpapier.
Laat even opstijven en druk er met een hartvormige ring,
hartjes uit.
Gegrilde mango. Snijd de bewaarde stukken mango in repen.
Verhit een grillpan en leg er de mangoreepjes in. Laat ze een
tweetal minuutjes liggen tot ze een grillpatroon hebben. Draai
ze één keer om. Bewaar ze warm tot het opdienen.
Op het bord. Bestrooi een donkerkleurig dessertbord met
poedersuiker. Leg er een flinke schep chocolademascarpone
op. Daarnaast een torentje mangomousse, een paar reepjes
gegrilde mango en een toefje saffraanroom. Werk af met een
chocoladehartje.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.