aspergesaus
Snijd een busseltje verse bieslook fijn. Roer dit
door de saus en breng op smaak met zout en
peper. Dien de saus warm op bij asperges.
Hak een drietal dikke sjalotten fijn in een cutter.
Fruit tot glazig in bruisende boter. Voeg een
paar eetlepels vloeiende bloem toe en laat al
roerend een minuutje garen.
Schenk er nu met scheutjes tegelijk, een flesje
kookroom en een borrelglas witte wijn bij. Roer
met een garde tot een dikke gladde saus. Meng
met een paar eetlepels witte balsamico-azijn.
Controleer de smaak.
kookroom
witte wijn
witte balsamico-azijn
bieslook
peper en zout
sjalotjes
boter
vloeiende bloem
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad: