andijvie-bloemkoolstoemp

knoflook verse gember culinaire room boter nootmuskaat peper en zout
Kuis en snijd de andijvie in fijne reepjes. Schil een tweetal wortelen. Snijd ze nog niet op schijfjes. Schil een pastinaak en verdeel die in schijfjes. Verwijder het groen en de kern van een bloemkool en verdeel in roosjes. Schil een centimetertje gember, pel een drietal knoflookteentjes en snijd beide in dunne plakjes. Snijd een ui in halvemaantjes. Leg alle groenten behalve de wortelen en de andijvie, samen in een stoommandje. Leg de wortelen in een ander mandje. Stoom deze groenten gaar in een twintigtal minuutjes. Laat de gesneden andijvie slinken in een nootje boter in een hete pan. Niet te lang roerbakken, want deze groente reageert op hitte zoals spinazie en wordt snel papperig. Doe de gestoomde pastinaak, bloemkool, ui, gember en knoflook in een kookpot. Giet er een paar scheuten culinaire room bij en stamp de groenten fijn met een aardappelstamper. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Meng de stoemp met de gestoofde andijvie. Snijd de worteltjes op blokjes en meng ze met de rest. Dien op als bijgerecht met vis, vlees, of gewoon als vegetarisch bordje.
Creatief Koken de              passie kookvurige
andijvie pastinaak bloemkool wortelen ui
print

andijvie-

bloemkoolstoemp

knoflook verse gember culinaire room boter nootmuskaat peper en zout
Kuis en snijd de andijvie in fijne reepjes. Schil een tweetal wortelen. Snijd ze nog niet op schijfjes. Schil een pastinaak en verdeel die in schijfjes. Verwijder het groen en de kern van een bloemkool en verdeel in roosjes. Schil een centimetertje gember, pel een drietal knoflookteentjes en snijd beide in dunne plakjes. Snijd een ui in halvemaantjes. Leg alle groenten behalve de wortelen en de andijvie, samen in een stoommandje. Leg de wortelen in een ander mandje. Stoom deze groenten gaar in een twintigtal minuutjes. Laat de gesneden andijvie slinken in een nootje boter in een hete pan. Niet te lang roerbakken, want deze groente reageert op hitte zoals spinazie en wordt snel papperig. Doe de gestoomde pastinaak, bloemkool, ui, gember en knoflook in een kookpot. Giet er een paar scheuten culinaire room bij en stamp de groenten fijn met een aardappelstamper. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Meng de stoemp met de gestoofde andijvie. Snijd de worteltjes op blokjes en meng ze met de rest. Dien op als bijgerecht met vis, vlees, of gewoon als vegetarisch bordje.
INGREDIËNTEN BEREIDING
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
print recept print print print recept recept INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten:
kruimelpad:
andijvie  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 pastinaak  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 bloemkool  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 wortelen de              passie Creatief Koken kookvurige
andijvie pastinaak bloemkool wortelen ui