andijvie-
bloemkoolstoemp
knoflook
verse gember
culinaire room
boter
nootmuskaat
peper en zout
Kuis en snijd de andijvie in fijne reepjes. Schil
een tweetal wortelen. Snijd ze nog niet op
schijfjes. Schil een pastinaak en verdeel die in
schijfjes. Verwijder het groen en de kern van
een bloemkool en verdeel in roosjes. Schil een
centimetertje gember, pel een drietal
knoflookteentjes en snijd beide in dunne plakjes.
Snijd een ui in halvemaantjes.
Leg alle groenten behalve de wortelen en de
andijvie, samen in een stoommandje. Leg de
wortelen in een ander mandje. Stoom deze
groenten gaar in een twintigtal minuutjes.
Laat de gesneden andijvie slinken in een nootje
boter in een hete pan. Niet te lang roerbakken,
want deze groente reageert op hitte zoals
spinazie en wordt snel papperig.
Doe de gestoomde pastinaak, bloemkool, ui,
gember en knoflook in een kookpot. Giet er een
paar scheuten culinaire room bij en stamp de
groenten fijn met een aardappelstamper. Kruid
met nootmuskaat, peper en zout.
Meng de stoemp met de gestoofde andijvie.
Snijd de worteltjes op blokjes en meng ze met
de rest.
Dien op als bijgerecht met vis, vlees, of gewoon
als vegetarisch bordje.
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
andijvie
pastinaak
bloemkool
wortelen
ui