kantkoekjes
Deze bijzonder lichte pannenkoekjes hebben een decoratief nut. Je kan ze op maat bakken in een klein pannetje met beperkte diameter zoals op foto, of in een grotere koekenpan, waarna ze in stukken gebroken kunnen worden. Gebruik ze om een dessertje op te vrolijken of als garnituur op een gerecht met vlees of gevogelte. Je kan ze zoals gezegd in hun geheel gebruiken of in stukken breken op de gewenste afmetingen.

kantkoekjes

patisseriebloem zonnebloemolie
Meng de bloem (1 deel) met de olie (2 delen) en koud water (7 delen) tot een glad deeg zonder klonters. Verhit een antikleefpan en giet er een kleine pollepel beslag in. Zorg dat de bodem volledig bedekt is. Blijf nu van de pan af. Niet roeren, niet opschudden, de pannenkoek niet omdraaien. Na een paar minuten, zonder dat je verder iets hoeft te doen, ontstaat de specifieke kantstructuur. Laat doorbakken tot de kleur mooi goudgeel wordt. Verwijder de pannenkoek met een brede spatel voorzichtig uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Let vooral op, ze zijn behoorlijk breekbaar. Maar je kan ze perfect een paar uur bewaren voor gebruik. Ze hoeven niet terug opgewarmd te worden.
Giet na elke pannenkoek de resterende olie uit de koekenpan, anders kloppen de verhoudingen van het beslag niet meer.
Creatief Koken de              passie kookvurige print

kantkoekjes

Deze bijzonder lichte pannenkoekjes hebben een decoratief nut. Je kan ze op maat bakken in een klein pannetje met beperkte diameter zoals op foto, of in een grotere koekenpan, waarna ze in stukken gebroken kunnen worden. Gebruik ze om een dessertje op te vrolijken of als garnituur op een gerecht met vlees of gevogelte. Je kan ze zoals gezegd in hun geheel gebruiken of in stukken breken op de gewenste afmetingen.
patisseriebloem zonnebloemolie
Meng de bloem (1 deel) met de olie (2 delen) en koud water (7 delen) tot een glad deeg zonder klonters. Verhit een antikleefpan en giet er een kleine pollepel beslag in. Zorg dat de bodem volledig bedekt is. Blijf nu van de pan af. Niet roeren, niet opschudden, de pannenkoek niet omdraaien. Na een paar minuten, zonder dat je verder iets hoeft te doen, ontstaat de specifieke kantstructuur. Laat doorbakken tot de kleur mooi goudgeel wordt. Verwijder de pannenkoek met een brede spatel voorzichtig uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Let vooral op, ze zijn behoorlijk breekbaar. Maar je kan ze perfect een paar uur bewaren voor gebruik. Ze hoeven niet terug opgewarmd te worden.
INGREDIËNTEN BEREIDING
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
print recept print print print recept recept INFO @ RECEPT
kruimelpad:
Giet na elke pannenkoek de resterende olie uit de koekenpan, anders kloppen de verhoudingen van het beslag niet meer. de              passie Creatief Koken kookvurige