stoemp van witte kool en broccoli
olijfolie
paneermeel
parmezaan
olijfoliespray
peper en zout
foelie
Snijd de witte kool in dunne slierten. Haal de roosjes van de
broccoli. Snijd een paar uien in halvemaantjes. Halveer een
paar gepelde knoflookteentjes. Stoom al deze ingrediënten
samen gaar in 30 minuten op 110°C.
Schep ze daarna in een kookpot. Voeg een paar scheutjes
culinaire room toe. Maak er een ‘stoemp’ van met een
aardappelstamper. Er mogen nog grote brokken in de puree
zitten. Breng op smaak met peper, zout en foelie.
Schep de stoemp in gratineerschoteltjes. Werk af met een
laagje van paneermeel gemengd met fijn geraspte
parmezaan. Bestuif met olijfoliespray. Zet de schoteltjes 25
minuten in een oven op 185°C. zet de laatste paar minuten de
ovengrill aan.
ingrediënten - info
witte kool
broccoli
uien
knoflook
room
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
meer vegetarische gerechten: