gegrilde avocado
peper en zout
olijfoliespray
Halveer de avocado’s en verwijder de pit.
Bestuif het snijvlak met olijfoliespray. Kruid met
peper en zout.
Grill de avocado’s om te beginnen op het
snijvlak ‘a la plancha’ op de barbecue. De
bedoeling is dat het vruchtvlees gaart door de
warmte van de plaat op te nemen. Keer ze na
een paar minuten om.
Als de schil begint te kleuren, draai je ze nog
één keer om en laat het vruchtvlees kleuren.
Controleer met een spiesje of het vruchtvlees
gaar is.
Je kan het kuiltje waar de pit zat, vullen met
kruidenboter of met een sausje naar keuze.
Dien op in de schil, als bijgerecht bij andere
barbecuegerechtjes.
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
avocado’s