200 g boekweitmeel
25 cl melk
2 el zure room
Verwarm een pannenkoekenpan of een speciale blinipan als
je die in huis hebt. Giet er een scheutje olie in. Schep een
kleine pollepel beslag in de pan en laat 2 minuten aan elke
kant bakken.
Serveer deze Russische specialiteit met zure room en
gerookte zalm of kaviaar.
10 g droge gist
2 eieren
Zout
olijfolie
Verwarm de melk tot lauw op een zacht vuur. Maak een egaal
beslag met de melk, zure room, gist, meel en een mespuntje
zout.
Scheid de eieren maar hou het eiwit bij. Klop de eidooiers los
en meng ze met het beslag tot ze volledig opgenomen zijn.
Dek de af met folie en zet de kom met het beslag een uurtje
weg op kamertemperatuur. Klop daarna het eiwit stijf en vouw
het met een spatel onder het beslag.
boekweit blini’s
meer vegetarische gerechten: