200 g boekweitmeel 25 cl melk 2 el zure room
Verwarm een pannenkoekenpan of een speciale blinipan als je die in huis hebt. Giet er een scheutje olie in. Schep een kleine pollepel beslag in de pan en laat 2 minuten aan elke kant bakken. Serveer deze Russische specialiteit met zure room en gerookte zalm of kaviaar.

boekweit blini’s

10 g droge gist 2 eieren Zout olijfolie
de              passie Creatief Koken kookvurige
Verwarm de melk tot lauw op een zacht vuur. Maak een egaal beslag met de melk, zure room, gist, meel en een mespuntje zout. Scheid de eieren maar hou het eiwit bij. Klop de eidooiers los en meng ze met het beslag tot ze volledig opgenomen zijn. Dek de af met folie en zet de kom met het beslag een uurtje weg op kamertemperatuur. Klop daarna het eiwit stijf en vouw het met een spatel onder het beslag.
Cuisine Créative Recettes en français
Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken

boekweit blini’s

200 g boekweitmeel 25 cl melk 2 el zure room
Verwarm een pannenkoekenpan of een speciale blinipan als je die in huis hebt. Giet er een scheutje olie in. Schep een kleine pollepel beslag in de pan en laat 2 minuten aan elke kant bakken. Serveer deze Russische specialiteit met zure room en gerookte zalm of kaviaar.
10 g droge gist 2 eieren Zout olijfolie
bereiding Ingrediënten de              passie Creatief Koken kookvurige Cuisine Créative Recettes en français
Verwarm de melk tot lauw op een zacht vuur. Maak een egaal beslag met de melk, zure room, gist, meel en een mespuntje zout. Scheid de eieren maar hou het eiwit bij. Klop de eidooiers los en meng ze met het beslag tot ze volledig opgenomen zijn. Dek de af met folie en zet de kom met het beslag een uurtje weg op kamertemperatuur. Klop daarna het eiwit stijf en vouw het met een spatel onder het beslag.
Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken privacy beleid