warme salade met gepofte kerstomaatjes en spinazie

pijnboompitjes verse basilicum peper uit de molen grof zeezout olijfolie
Voeg de spinazie toe met een handvol tegelijk, terwijl je blijft omroeren. De spinazie mag slinken maar mag geen pap worden. Werk af met de geroosterde pijnboompitjes, blaadjes basilicum, een paar draaien uit de pepermolen en grof zeezout. Meng goed. Je kan deze warme salade maken in een pan op je kookvuur of op de barbecue. Zet de pan dan in de koude zone en met gesloten deksel. Dat zorgt voor een licht gerookt smaakeffect. Dit is trouwens een geschikt bijgerecht voor een barbecueschotel.
Snijd de uien in halve maantjes. Plet een paar gepelde knoflookteentjes. Rooster een handvol pijnboompitjes in een droge pan tot ze kleuren. Vet een pan in met olijfolie. Bak de gesneden uien tot ze bijna karamelliseren. Doe er de knoflookteentjes bij en dan de kerstomaatjes. Roer regelmatig om tot deze beginnen te poffen.
warme salade met gepofte kerstomaatjes en spinazie
Creatief Koken de              passie kookvurige
uien knoflook kerstomaatjes verse bladspinazie
print

warme salade

met gepofte

kerstomaatjes

en spinazie

pijnboompitjes verse basilicum peper uit de molen grof zeezout olijfolie
Voeg de spinazie toe met een handvol tegelijk, terwijl je blijft omroeren. De spinazie mag slinken maar mag geen pap worden. Werk af met de geroosterde pijnboompitjes, blaadjes basilicum, een paar draaien uit de pepermolen en grof zeezout. Meng goed. Je kan deze warme salade maken in een pan op je kookvuur of op de barbecue. Zet de pan dan in de koude zone en met gesloten deksel. Dat zorgt voor een licht gerookt smaakeffect. Dit is trouwens een geschikt bijgerecht voor een barbecueschotel.
Snijd de uien in halve maantjes. Plet een paar gepelde knoflookteentjes. Rooster een handvol pijnboompitjes in een droge pan tot ze kleuren. Vet een pan in met olijfolie. Bak de gesneden uien tot ze bijna karamelliseren. Doe er de knoflookteentjes bij en dan de kerstomaatjes. Roer regelmatig om tot deze beginnen te poffen.
INGREDIËNTEN BEREIDING
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
print recept print print print recept recept INFO @ RECEPT De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: knoflook (verse)  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 spinazie  01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 tomaten - kerstomaten 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 basilicum
selectie:
kruimelpad:
de              passie Creatief Koken kookvurige
uien knoflook kerstomaatjes verse bladspinazie