gebakken
bloemkool
bloemkool
olijfolie
peper en zout
tijm
Haal de buitenste bladeren van de bloemkool.
Neem uw grootste koksmes en halveer de kool
verticaal. Snijd de harde kern eruit. Snijd de
bloemkool nu op centimeter dikke schijven en
probeer ervoor te zorgen dat de roosjes niet
loskomen.
Bestuif de schijven langs beide zijden met
olijfolie uit een spuitbusje. Leg ze op een
rooster. Kruid langs de bovenkant met peper uit
de pepermolen, grof zout en gedroogde tijm.
Zet het rooster 15 minuutjes op heteluchtstand
in een voorverwarmde oven op 185°C. Schakel
de ventilator uit na 10 minuten. Controleer de
gaarheid voor je het rooster uit de oven haalt.
Deze bereidingswijze past bij zeer vele
gerechten als bijgerecht. Bijvoorbeeld kip,
kalkoen en rood vlees.
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.