gebakken vijgen
olijfoliespray
vloeibare honing
Licor 43
Was de vijgen en halveer ze. Bestuif de bodem
van een brede pan met olijfoliespray. Verhit de
pan en leg er dan de vijgen in, met de snijkant
naar onder. Laat ze een minuutje bakken en
keer ze om.
Smeer de snijkanten van de vijgen in met een
borsteltje en vloeibare honing. Breng op smaak
met een paar draaien uit de pepermolen,
zonder te overdrijven evenwel.
Giet een borrelglas Licor 43 in de pan en hussel
de vijgen goed dooreen. Controleer met een
vork of de vijgen voldoende gaar zijn en dien ze
op als bijgerecht bij een gourmet,
winterbarbecue of wildschotel.
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
meer recepten van zoete bereidingen:
vijgen
peper van de molen