pompoenblini’s met zoetzure rode bietjes
Kook een halve pompoen gaar en pureer met een paar
eetlepels room. Maak een glad beslag met de pompoenpuree,
gelijke hoeveelheden tarwebloem en boekweitmeel, een
losgeklopt ei en peper en zout. Bak er blini’s van, in een beetje
olijfolie.
Sauteer gesneden ui en laat karameliseren met een beetje
suiker. Blus met balsamico. Voeg in dobbelsteentjes gesneden
bietjes en geraspte gember toe en laat kort meestoven.
Op een bordje: een blini met daarop een schep biet. Werk af
met een lepel zure room en plukjes koriander.
Andere:
zure room
koriander
ui
kandijsuiker
witte balsamico
gekookte rode biet
verse gember
Kruimelpad
Selectie
Seizoensgebonden producten
De meeste ingrediënten in dit recept
zijn het hele jaar door beschikbaar.
Hier wordt van sommige vermeld
wanneer ze op hun best zijn.
meer vegetarische gerechten: