Kook een halve pompoen gaar en pureer met een paar eetlepels room. Maak een glad beslag met de pompoenpuree, gelijke hoeveelheden tarwebloem en boekweitmeel, een losgeklopt ei en peper en zout. Bak er blini’s van, in een beetje olijfolie.Sauteer gesneden ui en laat karameliseren met een beetje suiker. Blus met balsamico. Voeg in dobbelsteentjes gesneden bietjes en geraspte gember toe en laat kort meestoven. Op een bordje: een blini met daarop een schep biet. Werk af met een lepel zure room en plukjes koriander.
Seizoensgebonden productenDe meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.
Kook een halve pompoen gaar en pureer met een paar eetlepels room. Maak een glad beslag met de pompoenpuree, gelijke hoeveelheden tarwebloem en boekweitmeel, een losgeklopt ei en peper en zout. Bak er blini’s van, in een beetje olijfolie.Sauteer gesneden ui en laat karameliseren met een beetje suiker. Blus met balsamico. Voeg in dobbelsteentjes gesneden bietjes en geraspte gember toe en laat kort meestoven. Op een bordje: een blini met daarop een schep biet. Werk af met een lepel zure room en plukjes koriander.
Hoeveelhedenvaningrediëntenworden slechtsvermeldalshetéchtnodigis.Zelf dejuistekeuzesmakenbijdeuitvoering vaneenrecept,metjouwpassievoorhet kookvuur, dat is creatief koken!