bisque van grijze Noordzeegarnalen
Pel een flinke portie grijze garnalen en bewaar koel. Bewaar
het afval.
Maak een bouillon van een even grote portie ongepelde
garnalen met het afval van de gepelde, gekuiste en gesneden
wortelen, prei, selder en ui. Doe er wat laurier bij en een glas
witte wijn. Laat minstens een half uur koken.
Mix ondertussen de gepelde garnalen met een flesje room tot
een zeer fijne romige massa. Hou wel nog een paar
garnaaltjes over als decoratie.
Druk de bouillon door een zeef en dat wel letterlijk: er moet
zoveel als mogelijk van het kookvocht uit de groenten en
garnalen geperst worden.
Laat de gezeefde bouillon nog een kwartiertje inkoken en
voeg er dan de romige garnalenmassa bij. Meng goed, breng
verder op smaak met een snuifje cayennepeper en een flinke
scheut Cognac.
peterselie
Cognac
cayennepeper
room
peper & zout
witte wijn
website zonder commerciële advertenties