bisque van grijze Noordzeegarnalen

bisque van grijze Noordzeegarnalen

Pel een flinke portie grijze garnalen, minstens een halve kilo en bewaar koel. Bewaar ook het afval. Maak een bouillon. Neem een 200 gram ongepelde garnalen en het afval van de reeds gepelde. Voeg toe: een paar geschraapte en gesneden wortelen, prei, selder en uien. Doe er een blaadje laurier bij, vul de kookpot met water en een glas witte wijn tot alles goed ondergedompeld is. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat een half uurtje sudderen. Mix ondertussen de gepelde garnalen met een flesje room tot een zeer fijne romige massa. Hou wel nog een paar garnaaltjes over als decoratie.
Druk de bouillon door een zeef en dat wel letterlijk: er moet zoveel als mogelijk van het kookvocht uit de groenten en garnalen geperst worden. Laat de gezeefde bouillon nog een kwartiertje inkoken en voeg er dan de romige garnalenmassa bij. Meng goed, breng verder op smaak met een snuifje cayennepeper en een flinke scheut Cognac. In het bord. schep met een pollepel de borden vol met bisque. Kies indien mogelijk diepe sombreroborden voor een speciaal effect. werk af met een eetlepel gepelde garnaaltjes en plukjes peterselie. Je kan aan tafel op verzoek van je gasten een lepeltje lobbig geklopte volle room en een borrelglaasje cognac aan hun bord toevoegen.
laurier peterselie cognac cayennepeper room peper & zout witte wijn
Creatief Koken de              passie kookvurige
grijze garnalen wortelen prei selder ui
print

bisque van grijze

Noordzeegarnalen

Druk de bouillon door een zeef en dat wel letterlijk: er moet zoveel als mogelijk van het kookvocht uit de groenten en garnalen geperst worden. Laat de gezeefde bouillon nog een kwartiertje inkoken en voeg er dan de romige garnalenmassa bij. Meng goed, breng verder op smaak met een snuifje cayennepeper en een flinke scheut Cognac. In het bord. schep met een pollepel de borden vol met bisque. Kies indien mogelijk diepe sombreroborden voor een speciaal effect. werk af met een eetlepel gepelde garnaaltjes en plukjes peterselie. Je kan aan tafel op verzoek van je gasten een lepeltje lobbig geklopte volle room en een borrelglaasje cognac aan hun bord toevoegen.
Pel een flinke portie grijze garnalen, minstens een halve kilo en bewaar koel. Bewaar ook het afval. Maak een bouillon. Neem een 200 gram ongepelde garnalen en het afval van de reeds gepelde. Voeg toe: een paar geschraapte en gesneden wortelen, prei, selder en uien. Doe er een blaadje laurier bij, vul de kookpot met water en een glas witte wijn tot alles goed ondergedompeld is. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat een half uurtje sudderen. Mix ondertussen de gepelde garnalen met een flesje room tot een zeer fijne romige massa. Hou wel nog een paar garnaaltjes over als decoratie.
laurier peterselie cognac cayennepeper room peper & zout witte wijn
grijze garnalen wortelen prei selder ui
BEREIDING INFO @ RECEPT INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
meer soep:
De meeste ingrediënten in dit recept zijn het hele jaar door beschikbaar. Hier wordt van sommige vermeld wanneer ze op hun best zijn.  seizoensgebonden producten: 01 02 03 04 07 05 09 10 08 11 12 06 grijze garnalen
kruimelpad:
de              passie Creatief Koken kookvurige print recept print print print recept recept