bisque van grijze
Noordzeegarnalen
Mix ondertussen de gepelde garnalen met een
flesje room tot een zeer fijne romige massa.
Hou wel nog een paar garnaaltjes over als
decoratie.
Druk de bouillon door een zeef en dat wel
letterlijk: er moet zoveel als mogelijk van het
kookvocht uit de groenten en garnalen geperst
worden.
Laat de gezeefde bouillon nog een kwartiertje
inkoken en voeg er dan de romige
garnalenmassa bij. Meng goed, breng verder
op smaak met een snuifje cayennepeper en
een flinke scheut Cognac.
Pel een flinke portie grijze garnalen en bewaar
koel. Bewaar het afval.
Maak een bouillon van een even grote portie
ongepelde garnalen met het afval van de
gepelde, gekuiste en gesneden wortelen, prei,
selder en ui. Doe er wat laurier bij en een glas
witte wijn. Laat minstens een half uur koken.
peterselie
Cognac
cayennepeper
room
peper & zout
witte wijn