Prik met een priem zeer veel gaatjes in een
stuk buikspek. Maak een marinade van de
opgegeven ingrediënten. Masseer het
mengsel goed met de hand in het stuk spek.
Leg het daarna 24 uur in de koelkast in een
gesloten zakje samen met de rest van de
marinade.
Haal het spek uit de zak, klop het af en leg
het op een roostertje in de slowcooker. Zet
die op 92°C en op 4 uur. Het kan ook in een
klassieke oven met vergelijkbare temperatuur
en gaartijd. Controleer na afloop en laat
indien nodig nog even verder garen.
Zet het vlees na afloop nog een tiental
minuutjes onder de hete grill.
Zeeuws spek
Het recept voor het maken van Zeeuwse
spek stamt uit de 18e eeuw.
Dit recept is een meer hedendaagse
bereidingswijze. Als je de traditie getrouw
wil blijven, eet je Zeeuws spek op
bruinbrood zonder boter en met mosterd.
Meer info:
Wikipedia.org
Eetplezierenmeer.nl
1 tl kurkuma
2 el mosterd
4 jeneverbessen
4 el olijfolie
1 kg buikspek
8 g zwarte peper
20 g zeezout
20 g kristalsuiker
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad: