Zeeuws spek

Zeeuws spek

Prik met een priem zeer veel gaatjes in een stuk buikspek. Maak een marinade van de opgegeven ingrediënten. Masseer het mengsel goed met de hand in het stuk spek. Leg het daarna 24 uur in de koelkast in een gesloten zakje samen met de rest van de marinade. Haal het spek uit de zak, klop het af en leg het op een roostertje in de slowcooker. Zet die op 92°C en op 4 uur. Het kan ook in een klassieke oven met vergelijkbare temperatuur en gaartijd. Controleer na afloop en laat indien nodig nog even verder garen. Zet het vlees na afloop nog een tiental minuutjes onder de hete grill.
Het recept voor het maken van Zeeuwse spek stamt uit de 18e eeuw. Dit recept is een meer hedendaagse bereidingswijze. Als je de traditie getrouw wil blijven, eet je Zeeuws spek op bruinbrood zonder boter en met mosterd. Meer info: Wikipedia.org Eetplezierenmeer.nl
1 tl kurkuma 2 el mosterd 4 jeneverbessen 4 el olijfolie
1 kg buikspek 8 g zwarte peper 20 g zeezout 20 g kristalsuiker
Creatief Koken de              passie kookvurige print
Prik met een priem zeer veel gaatjes in een stuk buikspek. Maak een marinade van de opgegeven ingrediënten. Masseer het mengsel goed met de hand in het stuk spek. Leg het daarna 24 uur in de koelkast in een gesloten zakje samen met de rest van de marinade. Haal het spek uit de zak, klop het af en leg het op een roostertje in de slowcooker. Zet die op 92°C en op 4 uur. Het kan ook in een klassieke oven met vergelijkbare temperatuur en gaartijd. Controleer na afloop en laat indien nodig nog even verder garen. Zet het vlees na afloop nog een tiental minuutjes onder de hete grill.

Zeeuws spek

Het recept voor het maken van Zeeuwse spek stamt uit de 18e eeuw. Dit recept is een meer hedendaagse bereidingswijze. Als je de traditie getrouw wil blijven, eet je Zeeuws spek op bruinbrood zonder boter en met mosterd. Meer info: Wikipedia.org Eetplezierenmeer.nl
1 tl kurkuma 2 el mosterd 4 jeneverbessen 4 el olijfolie
1 kg buikspek 8 g zwarte peper 20 g zeezout 20 g kristalsuiker
INGREDIËNTEN
Hoeveelheden van ingrediënten worden slechts vermeld als het écht nodig is. Zelf de juiste keuzes maken bij de uitvoering van een recept, met jouw passie voor het kookvuur, dat is creatief koken !
BEREIDING INFO @ RECEPT print recept print print print recept recept
kruimelpad:
de              passie Creatief Koken kookvurige