Meng de specerijen met de wijn. Verwarm de wijn zonder te
koken.
Zeef en dien warm op in wijnglazen of specifieke
glühweinbekers. Voor de liefhebbers, kan er nog een flinke
scheut Strohrum bij indien gewenst.
Glühwein is het traditionele drankje voor Kerstmarkten en
voor koude winteravonden in de gezellige huiselijke sfeer.
Het is een combinatie van rode wijn met kruiden en
suiker. Vaak kan je het kant-en-klaar kopen in plastic
flessen, maar dat is geen goed idee. Maak je drankje zelf
met kwaliteitsvolle wijn. Let op bij het opwarmen: laat
zeker niet koken en hou de temperatuur onder de 70°C.
Anders verdampt de alcohol en hou je warm druivensap
over.
Om dat probleempje op te lossen of gewoon om het
alcoholgehalte op te krikken, wordt er voor het opdienen
vaak een borrelglas Strohrum aan de beker toegevoegd.
Glühwein
steranijs
kardemompeultjes
bruine rietsuiker of zoetmiddel
Strohrum
ingrediënten - info
rode wijn
kaneel
kruidnagel