Glühwein
Meng de specerijen met de wijn. Verwarm de wijn zonder te koken. Zeef en dien warm op in wijnglazen of specifieke glühweinbekers. Voor de liefhebbers, kan er nog een flinke scheut Strohrum bij indien gewenst.
Glühwein is het traditionele drankje voor Kerstmarkten en voor koude winteravonden in de gezellige huiselijke sfeer. Het is een combinatie van rode wijn met kruiden en suiker. Vaak kan je het kant-en-klaar kopen in plastic flessen, maar dat is geen goed idee. Maak je drankje zelf met kwaliteitsvolle wijn. Let op bij het opwarmen: laat zeker niet koken en hou de temperatuur onder de 70°C. Anders verdampt de alcohol en hou je warm druivensap over. Om dat probleempje op te lossen of gewoon om het alcoholgehalte op te krikken, wordt er voor het opdienen vaak een borrelglas Strohrum aan de beker toegevoegd.

Glühwein

steranijs kardemompeultjes bruine rietsuiker of zoetmiddel Strohrum
Cuisine Créative Recettes en français
ingrediënten - info rode wijn kaneel kruidnagel
de              passie Creatief Koken kookvurige Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken

Glühwein

ingrediënten - info rode wijn kaneel kruidnagel
Meng de specerijen met de wijn. Verwarm de wijn zonder te koken. Zeef en dien warm op in wijnglazen of specifieke glühweinbekers. Voor de liefhebbers, kan er nog een flinke scheut Strohrum bij indien gewenst.
Glühwein is het traditionele drankje voor Kerstmarkten en voor koude winteravonden in de gezellige huiselijke sfeer. Het is een combinatie van rode wijn met kruiden en suiker. Vaak kan je het kant-en-klaar kopen in plastic flessen, maar dat is geen goed idee. Maak je drankje zelf met kwaliteitsvolle wijn. Let op bij het opwarmen: laat zeker niet koken en hou de temperatuur onder de 70°C. Anders verdampt de alcohol en hou je warm druivensap over. Om dat probleempje op te lossen of gewoon om het alcoholgehalte op te krikken, wordt er voor het opdienen vaak een borrelglas Strohrum aan de beker toegevoegd.
Bereiding Ingrediënten de              passie Creatief Koken kookvurige
steranijs kardemompeultjes bruine rietsuiker of zoetmiddel Strohrum
Cuisine Créative Recettes en français Deel je recepten:  Facebookgroep CreatiefKoken privacy beleid