Glühwein
Meng de specerijen met de wijn. Verwarm de
wijn zonder te koken.
Zeef en dien warm op in wijnglazen of
specifieke glühweinbekers. Voor de
liefhebbers, kan er nog een flinke scheut
Strohrum bij indien gewenst.
Glühwein is het traditionele drankje voor
Kerstmarkten en voor koude winteravonden
in de gezellige huiselijke sfeer. Het is een
combinatie van rode wijn met kruiden en
suiker. Vaak kan je het kant-en-klaar kopen
in plastic flessen, maar dat is geen goed
idee. Maak je drankje zelf met kwaliteitsvolle
wijn. Let op bij het opwarmen: laat zeker niet
koken en hou de temperatuur onder de
70°C. Anders verdampt de alcohol en hou je
warm druivensap over.
Om dat probleempje op te lossen of gewoon
om het alcoholgehalte op te krikken, wordt
er voor het opdienen vaak een borrelglas
Strohrum aan de beker toegevoegd.
steranijs
kardemompeultjes
bruine rietsuiker of
zoetmiddel
Strohrum
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
selectie:
kruimelpad:
rode wijn
kaneel
kruidnagel