Schwarzwälder
Kirsch gebakje
Dit is een variant op het originele recept. Klop 8
eieren, 100 g fijne suiker en 100 g cacao 15
minuten in keukenrobot (met de garde). Giet er
lepelsgewijs 250 g gezeefde zelfrijzende
gezeefde bloem, met de robot op lage stand.
Laat verder mengen tot een homogeen deeg.
Schep het deeg in een ingeboterde en met
bloem bestoven taartvorm. Zet die 30 minuten
in een voorverwarmde oven op 185°C.
Controleer met een priem of de binnenzijde van
het biscuit gaar is. Laat afkoelen.
Klop slagroom op met vanillesuiker. Zeef de
krieken en vang het sap op. Breng het even
aan de kook. Los een zakje vanillepudding (50
g) op in een glaasje melk. Meng de bereiding in
het kriekensap, af het vuur. Zet het vuur terug
hoger en laat het mengsel al roerend binden tot
rozerode pudding. Laat volledig afkoelen.
Halveer de taart met een stalen draad of een
lang dun scherp mes. Nu kan je kiezen. Ofwel
maakt je één grote Schwarzwälder taart, ofwel
ga je zoals hier, voor gebakjes. Dan steek je
met een grote ring schijven uit de
biscuitbodem.
Besprenkel de snijvlakken met Kirsch likeur.
Bedek de onderste helft met pudding en druk er
de kersen in. Spuit er een laagje slagroom op.
Leg er de bovenste taarthelft op. Bedek de
bovenkant en de zijkant van de taart of
gebakjes met room.
Werk af met toefjes gespoten room,
geschaafde chocolade en de resterende
krieken. Laat opstijven in de koelkast tot
gebruik.
Jozef Keller bedacht deze wereldberoemde
taart in 1915. August Schäfer, zijn leerling
kreeg het originele recept. Diens zoon,
Claus Schäfer, de huidige Konditormeister
van het
Café Schäfer in Triberg, Duitsland, maakt
tot vandaag Josef Keller's origineel.
noordkersen
room
vanillesuiker
vanillepudding
melk
chocolade
Kirsch
Hoeveelheden
van
ingrediënten
worden
slechts
vermeld
als
het
écht
nodig
is.
Zelf
de
juiste
keuzes
maken
bij
de
uitvoering
van
een
recept,
met
jouw
passie
voor
het
kookvuur, dat is
creatief koken
!
kruimelpad:
meer recepten van zoete bereidingen:
8 eieren
250 zelfrijzende
bloem
100 cacao
100 fijne suiker
boter